Centralny raz kolejny... tym razem naprawde ciezki przypadek

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Szyszon
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Centralny raz kolejny... tym razem naprawde ciezki przypadek

Post autor: Szyszon » czw paź 06, 2005 19:45

Witam...

Przede wszystkim: szukałem, nie znalazlem nic na temat mojego problemu :crazy: mimo iz ten temat poruszany jest non stop!

Centralny dostał do głowy... zwariował całkowicie... :kac:

Sprawa wyglada tak: mam centralny z alarmem, wszystko jest (mam nadzieje) seryjne!
Podchodze od kierowcy, przekrecam kluczyk minimum w prawo to wszystkie 4 szyby idą w dół tak dlugo jak trzymam klucz w takiej pozycji, w druga strone dziala tak samo tylko ze wszystko sie zamyka, rozumiem ze jest domykanie szyb, ale sluchajcie dalej... :shock: przekrecam kluczyk i to "coś" (zapomnialem nazwe, pompka?) za prawym tylnym swiatlem zaczyna wyc! Centralny dziala tylko na drzwi kierowcy i lewego pasazera, reszte drzwi i bagaznik sparalizowalo, wlew paliwa jeszcze dziala, jak chce zamknac to jest ta sama reakcja, pompka wyje, a zamykaja sie tylko dwoje drzwi... wyje tak moze z 20 sek i cisza!

No wywód długi, mam nadzieje ze mnie zrozumieliscie :) mial ktos taki problem? lub podobny? gdzie szukac usterki? w przewodach czy raczej sterownik? Czy od razu pogadac z mechaniorem?

Pozdrawiam
Szymon
[img]http://www.robisoft.com.pl/szyszon/vwgolf/golf.jpg[/img]

Awatar użytkownika
miomio1
Cool Europe GL
Cool Europe GL
Kontakt:

Post autor: miomio1 » czw paź 06, 2005 23:05

zobacz mikrostycznik po stronie kierowcy..dochodzi do niego kostka z 3 przewodami i znajduje się ona pod tapicerką w zamku,może w nim styki się przepaliły

misza_m
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: misza_m » pt paź 07, 2005 00:38

A powietrze z przewodów nigdzie nie ucieka? Sprawdziłbym najpierw czy nie syczy w przelotkach drzwiowych. Powodzenia

Marian_polska

Post autor: Marian_polska » pt paź 07, 2005 05:55

Prawdopodobnie gdzieś powietsze ucieka. Sprawdź pszy pompie i pszy każdych dżwiach czy nie syczy. a napisz czy z pilota się zamyka i otwiera dobrze. Jak jest to samo to napewno gdzieś wężyk pszepuszcza.Jak możesz to napisz coś oalarmie ,czy ci domyka szyby itd..

Awatar użytkownika
Szyszon
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: Szyszon » pt paź 07, 2005 18:17

Marian_polska pisze:napisz czy z pilota się zamyka i otwiera dobrze. Jak możesz to napisz coś oalarmie ,czy ci domyka szyby itd..
->Nie mam pilota, alarm zalacza sie wraz z centralnym
->Szyby raz domyka, raz nie, nie wiem od czego to moze byc :grrr: prawdopodobnie coś sie gdzies przetarło?! :panna:
->Dziala na pewno bagaznik i wlew paliwa, dzisiaj dmuchalem w te wezyki i zaskakiwalo, od drzwi dmuchalem ale nic, chyba za malo mam w plucach lub cos sie zatkalo :hmm:
->Dzisiaj zauwazylem ze prawa strona tez reaguje, od pasazera moge zamknac bagaznik i wlew :kac:

no nic, jutro chyba znowu zaczne tam "dymać" w te rurki :goof:

[ Dodano: Pon Lis 14, 2005 10:49 ]
Witam :pub:

wracam z kolejną sprawą... centralny juz naprawiony (wyskoczył wężyk w drzwiach przednich)

teraz moje pytanie: mam centralny pneumatyczny, alarm fabryczny ale nic z tego nie jest na pilota(otwierając drzwi wylaczam alarm) czy istnieje mozliwosc podlaczenia pilota pod ten zestaw? Czy musze kombinowac z nowym alarmem?

Szymon

Pozdrawiam
Szymon
[img]http://www.robisoft.com.pl/szyszon/vwgolf/golf.jpg[/img]

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”