[mkII]Żarówki ala xenon
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- levi
- Mały gagatek
- Kontakt:
[mkII]Żarówki ala xenon
Witam
mam zamiar zamontowac sobie zaróeczki ala xenonki,wiem ze nigdy nie uzyskam efektu tego co bym osiagnał montujac xenonki ale narzie mi szkoda kasy na te bajerki wiec wybrałem opcje tansza i teraz mam problem bo szukajc żaróweczek owych zauważałem że wytepuja o rożnych mocach 100/90W .60/55W i czy ja moge zamotować np.100/90W czy musze przerabiać coś ?? ,co by sie stało jakbym zamotował bez przerobki 100/90W i o jakiej mocy poleciliście by mi takie żaróweczki ??
mam zamiar zamontowac sobie zaróeczki ala xenonki,wiem ze nigdy nie uzyskam efektu tego co bym osiagnał montujac xenonki ale narzie mi szkoda kasy na te bajerki wiec wybrałem opcje tansza i teraz mam problem bo szukajc żaróweczek owych zauważałem że wytepuja o rożnych mocach 100/90W .60/55W i czy ja moge zamotować np.100/90W czy musze przerabiać coś ?? ,co by sie stało jakbym zamotował bez przerobki 100/90W i o jakiej mocy poleciliście by mi takie żaróweczki ??
!! Zobacz !! może coś Ci sie przyda !! aktualne moje aukcje : http://aukcjewp.wp.pl/show_user_auctions.php?uid=3764027
Hej... Jezeli chcesz zalozyc sobie takie lampki to polecam raczej te slabsze...! Po po pierwsze te mocniejsze sa chyba zabronione(tak slyszalem) a po drugie moga ci zniszczyc tylko lampy tzn wypalic ten odblask w srodku bo jezeli sa mocniejsze to czyli sie bardziej grzeja a lampy tego raczej nie wytrzymaja...:/ Pozdrawka
- Paweł Marek
- V.I.P.
Przerobiłem ten temat . Pseudoxenonki odradzam. To tylko jakaś farbka. Owszem kolorek ładny ale światła dużo gorsze. Polecam zwykłe białe 90/100, chyba że koniecznie chcesz kolorek to pseudoxenony 90/100. Niby nie wolno ale kto to sprawdzi. Co do wypalania luster - nic takiego sie nie dzieje - jeździłem na nich jettą 10 lat, teraz od 4 lat Vento. W jetcie prawie od razu przepaliły mi sie styki przy stacyjce, więc założyłem przekaźniki (fabrycznie jak wiadomo nie ma ich do świateł), w Vento nic sie dotąd nie przepaliło, ale napewno przekaźniki warto założyć blisko reflektorów, będą jeszcze moczniejsze światła bo odpada opór okablowania, styków włączników itd. Jeszcze jeden mały minusik. Szkła lamp bardziej się rozgrzewają i jak jest chlapa w zimie to szybko na lampach wysycha i trzeba częściej czyścić. Psudoxenonki 50/60 leżą u mnie w garażu. Jak chcesz to dziadostwo to ci poślę w cenie przesyłki.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- andrz3j
- Mały gagatek
- Kontakt:
1. Tak j.w. odradzam "alaxenonki" słabiej świecą, policja moze sie doczepić do koloru. Prędzej doczepi się do koloru niz do mocy 90/100W. (nie zmienia to faktu że takie żarówki sa zabronione w Polsce)
2. Lepiej kup żarówki np. Philips "blueVision" itp. Każdy producent żarówke takie robi , i sa one dopuszczone do ruchu i świetnei śwecą . Nawet "Alle Weater" maja poblask niebieskawy ale świeca nieźle..
2. Lepiej kup żarówki np. Philips "blueVision" itp. Każdy producent żarówke takie robi , i sa one dopuszczone do ruchu i świetnei śwecą . Nawet "Alle Weater" maja poblask niebieskawy ale świeca nieźle..
Jeśli ktoś mnie wyprzedza tzn. że jedzie za szybko...
- Dioda83
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Przylaczam sie do wypowiedzi kolegi!!! Ja mam Phillips Blue Vision, 18,9 V na stykach (bez przekaźników) i jest extra,podstawa to napięcie, jesli nawet kupic Phillipsa a bedziesz mial za niskie napiecie to żadna żarówka Cie nie zadowoli!!! Sprawdz napiecie na stykach po odpaleniu silnika i kup cos solidnego...Ja polecam albo Blue Vision albo GT 150 tez Phillipsa. Pozdroowka!!!glodny86 pisze:Hej... Jezeli chcesz zalozyc sobie takie lampki to polecam raczej te slabsze...! Po po pierwsze te mocniejsze sa chyba zabronione(tak slyszalem) a po drugie moga ci zniszczyc tylko lampy tzn wypalic ten odblask w srodku bo jezeli sa mocniejsze to czyli sie bardziej grzeja a lampy tego raczej nie wytrzymaja...:/ Pozdrawka
- daaroo
- Forum Master
- Kontakt:
napewno 18,9 V ??Dioda83 pisze:Przylaczam sie do wypowiedzi kolegi!!! Ja mam Phillips Blue Vision, 18,9 V na stykach (bez przekaźników) i jest extra,podstawa to napięcie, jesli nawet kupic Phillipsa a bedziesz mial za niskie napiecie to żadna żarówka Cie nie zadowoli!!! Sprawdz napiecie na stykach po odpaleniu silnika i kup cos solidnego...Ja polecam albo Blue Vision albo GT 150 tez Phillipsa. Pozdroowka!!!
Re: [mkII]Żarówki ala xenon
witam odpowiem tak nie kupuj tego shitu bo spala sie szybko po drugie klosz wytrzymuje w standardzie 65 wat czyli moglby peknac przy 100w i to jest strata kasy.levi pisze:Witam
polecam za to Hella Osram Philips z
Helli Blue Light http://allegro.pl/show_item.php?item=66418291
Osram Cool Blue http://allegro.pl/show_item.php?item=66126422
Philips Blue Vision http://allegro.pl/show_item.php?item=65681530
reszta jest niewarta zachodu a te zarowki sa super
takze nie polecam bawic sie w cale kseony za duzo roboty prawdziwy kseon potrzebuje soczewek
- Forester
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
a po co jest przekaznik?
czy potrzebuje tego albo cos innego zeby wsadzic zarowy blue vision, czy moge tak po prostu wymienic stare zarowki na blue vison bez zadnych dodatkowych przerobek i kombinacji?
przepraszam za byc moze glupie pytanie, ale zupelnie nie znam sie na elektryce.
pozdro!
czy potrzebuje tego albo cos innego zeby wsadzic zarowy blue vision, czy moge tak po prostu wymienic stare zarowki na blue vison bez zadnych dodatkowych przerobek i kombinacji?
przepraszam za byc moze glupie pytanie, ale zupelnie nie znam sie na elektryce.
pozdro!
POZDRO !!
----------------------------------------------------
>>>EUROPE EDITION --- ZAGAZOWANY<<<
----------------------------------------------------
>>>EUROPE EDITION --- ZAGAZOWANY<<<