zachrobotało , zadymiło i zdechło.

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
AD6
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: AD6 » ndz maja 11, 2008 08:29

Mogę się zapytać czym odkręciłeś koło zamachowe bo ja jak ostatnio przy wymianie skrzyni chciałem sobie profilaktyczne wymienić simering na wale to omało się nie popłakałem przy próbie odkręcenia tych śrub i odpuściłem

VAG-CZEWA.PL Admin

MK4 VR6 4x4 AQP
:dol:
Obrazek

mk4 VR6 4motion AQP, Toledo II VR5 AGZ, bo świat kręci sie za szybko żeby jeździć wolno

Awatar użytkownika
guti
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: guti » ndz maja 11, 2008 09:30

AD6 pisze:Mogę się zapytać czym odkręciłeś koło zamachowe bo ja jak ostatnio przy wymianie skrzyni chciałem sobie profilaktyczne wymienić simering na wale to omało się nie popłakałem przy próbie odkręcenia tych śrub i odpuściłem
chodzi Ci o te 12-kątne srubeczki , cienkutkie ?zwykłym kluczem , oczko gietym. jakas wieksza rura na klucz i ze zrywa, czyli albo uderzyc reka ( w rekawiczce bo mozna sobie poodbijac rece :) ) i puszcza , tez wymieniałem zimering, mam nadzieje ze sie nie bedzie lał bo poprzedni był od nowosci i juz sie pocił , a jak przegrzalem troszke fure to juz przepuszczał i kapało pod silnikiem, wymienilem jescze dla spokojnosci łozysko oporowe, uszczelke pod miska , wyzej wspomniany uszczelniacz na wale, chcialem jeszcze uszczelnienia na połosiach , te przy flanszach , ale wydawały sie ok wiec dalem spokój. uymylem skrzynie, miche , zobaczymy czy wszystko jest ok poskladane i czy nie bedzie nic leciało, dzisiaj trasa przede mna 200 km wiec akurat sie sprawdzi :) , aaa jeszcze olej wymieniłem i filtr po 2 tys od poprzedniej wymiany :D tak wczesnie to on jeszcze chyba nie mial wymiany oleju:)

Zycie jest za krótkie , zeby jezdzic DIESLEM!!
Obrazek

Awatar użytkownika
AD6
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: AD6 » ndz maja 11, 2008 10:31

Te małe 12-kątne od docisku odkręciłem chodzi mi o te 6 śrub trzymające zamach do wały bodajże na klucz 17

VAG-CZEWA.PL Admin

MK4 VR6 4x4 AQP
:dol:
Obrazek

mk4 VR6 4motion AQP, Toledo II VR5 AGZ, bo świat kręci sie za szybko żeby jeździć wolno

Awatar użytkownika
guti
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: guti » ndz maja 11, 2008 13:39

AD6 pisze:Te małe 12-kątne od docisku odkręciłem chodzi mi o te 6 śrub trzymające zamach do wały bodajże na klucz 17
no to duza grzechota , rura na grzechote i tez ze zrywa , nie mam kanału wiec wszystko pod autem robione, noga zaparty o koło od dołu , lezac na plecach i sie kreci :D

Zycie jest za krótkie , zeby jezdzic DIESLEM!!
Obrazek

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”