Aktywna skrzynia Sony.

Sprzęt audio do Naszych aut i wszystko co z nim związane.

Moderatorzy: dan124, powalla, VIP

Awatar użytkownika
wojtinho10
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Aktywna skrzynia Sony.

Post autor: wojtinho10 » czw kwie 24, 2008 01:23

Witam!
Mam pytanie co do tej skrzyni, a mianowicie jej podłączenia.Mam możliwość kupna takowej, ale gościu nie ma do niej przewodowego pilota i okablowania do podłączenia.Próbowałem znaleźć na necie pasującą wtyczkę, ale daremnie.
Znalazłem do niej manuala i wiem który styk jest od +12, masy i REM.Można by podpiąć przewody bezpośrednio pod styki(w sumie trochę nieciekawie podłączyć kabel ok10mm2 do styku :otepienie: ).Nie wiem tylko, czy sprzęt będzie hasał bez tego pilota :?:

Pozdro. Obrazek)
Ostatnio zmieniony czw kwie 24, 2008 01:25 przez wojtinho10, łącznie zmieniany 1 raz.

Slavwek.ie
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: Slavwek.ie » czw kwie 24, 2008 07:53

Witam.
Wzmacniacz w tej skrzyni jest niewiele mocniejszy od radia samochodowego, więc zastanowił bym się, czy warto się w to wpakować

Jeśli jednak zdecydujesz się na zakup tego, to po wyjęciu wzmacniacza z obudowy dojdziesz po płytce do czego służą poszczególne piny.
Pilot służy do sterowania poziomem, można się obejść bez niego.

Awatar użytkownika
MediaX
Forum Master
Forum Master

Post autor: MediaX » czw kwie 24, 2008 11:06

hmm co do podłączenia to widzę, że ta białą kostkę można wyciągnąć i zamiast kostki(obciąć ją) i przylutować nowy kabel i kostkę elektryczna...

[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=9787][size=167]KSIEGA PRZYKAZAN CAR AUDIO[/size][/url]

[url=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d30de6adc141c0d4.html][img]http://images24.fotosik.pl/263/d30de6adc141c0d4med.jpg[/img][/url]

Awatar użytkownika
ReV
Grupa Małopolska

Post autor: ReV » sob kwie 26, 2008 11:02

Mam kolego takiego aktywka i całkiem nieźle się prezentuje, współpracuje w moim mkII z radyjkiem CDX GT310. Poszukiwania wtyczki zacznij od obejścia sklepów z elektronika w okolicy, często mają uniwersalki które po małych przeróbkach da się dopasować, dla twojej wiadomości w tej kostce jest zdublowany plus i masa, w razie potrzeby służę fotem oryginalnej kostki PW. Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony sob kwie 26, 2008 11:02 przez ReV, łącznie zmieniany 1 raz.

Cookiemonster
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: Cookiemonster » ndz kwie 27, 2008 13:15

Slavwek.ie ma racje , jednak biorąc pod uwagę kwotę którą trzeba zapłacić za ten aktiv (czyli podejrzewam że małą) oraz to że niejednokrotnie dobranie fabryczne głośnika do jego zasilenia daje lepszy efekt niż konfiguracja we własnym zakresie w tym przedziale cenowym. Skłonny jestem zasugerować dobranie konektorów żeńskich o szerokości konektorów znajdujących się w gniaździe sub-a (odpowiednio izolowanych koszulkami termokurczliwymi na kablach, przy braku oryginalnej kostki).
Ostatnio zmieniony ndz kwie 27, 2008 13:18 przez Cookiemonster, łącznie zmieniany 2 razy.

Kłamca z dwumetrowymnosem !

Awatar użytkownika
Kamel
VW Baron
VW Baron
Kontakt:

Post autor: Kamel » ndz kwie 27, 2008 13:44

Wejdź sobie tu (instrukcja obsługi XS-AW200X), może coś Ci to pomoże: http://pdf.crse.com/manuals/3245937212.pdf

Pozdrawiam Kamel

. . . . . . . . . . MOJA BYŁA GOLFINA . . . . . . . . . . . . . MOJA OBECNA JETTA . . . . . . . . . .

Awatar użytkownika
caligator
Waters of Nazareth
Waters of Nazareth
Kontakt:

Post autor: caligator » ndz maja 11, 2008 00:59

miałem kiedys aktywnego suba Soniacza który miał 100W RMS i w moim starym golifku mk2 grało to wystarczająco zęby poczuc dobry bas:) Szczerze mowiac bylem zdziwiony ze cos takiego tak gra...

Sub był czarny ale nie pamietam juz modelu... W kazdym badz razie moge tylko polecic:)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio”