climatronic VW problem z samodiagnozą

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

mishaxxl
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

climatronic VW problem z samodiagnozą

Post autor: mishaxxl » sob maja 10, 2008 02:41

Witam posiadam sharana z 2001 roku z climatronicem. Wydaje mi się że klima nie działa tak jak powinna tzn. słabo chłodzi ;]. I przy włączaniu auta miga czyli tryb serwisowy- błąd. Za nic nie mogę sprawdzić błędów. Próbowałem już wiele sposobów opisywanych jak włączyć tryb serwisowy. Między innymi wciśniecie jednoczenie zmniejszenie obrotów dmuchawy, obniżenie temp. i econ. Nie wiem czy dobrze ale u mnie się nic nie dzieje. A co ciekawe w inny sposób zmienia się tez jednostki temperatury bo wciskam razem auto i econ i wtedy mi sie zmieniają.
Proszę o pomoc w jaki sposób mogę to zrobić.

A i pytanie z innej beczki chłodnica klimy w sharanie jest po autem tzn mocowana do podwozia

Awatar użytkownika
1 6 D
_
_
Kontakt:

Post autor: 1 6 D » sob maja 10, 2008 09:25

Od spodu to masz raczej chłodnice paliwa czy oleju, nie pamiętam teraz bo nie ta godzina lekko dla mnie.

mishaxxl
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: mishaxxl » sob maja 10, 2008 12:08

a jak odpalić tryb serwisowy w tym climatroniku. ktos wie możę

[ Dodano: Nie Maj 11, 2008 11:13 ]
po wciśnięciu recyrkulacji i ECONa nic się u mnie na sterowniku nie pokazuje. Jednostki temperatury zmieniam przez rzytrzymanie ECONo oraz AUTO. Co może się dziać że nie mogę odczytać błędów.?

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”