Problem z Cisnieniem w wężach chłodniczych.
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Problem z Cisnieniem w wężach chłodniczych.
Witam
Mam taki problem jak zakręce mocno korek od zbiorniczka z płynem chłodniczym to w węzu górnym od chlodnicy co idzie do głowicy jest strasznie napompowany. A jak troche popuszcze korek to jest mniej napompowany ale znów mi sie wylewa płyn ze zbiorniczka. Czy to moze byc wina korka ? Obieg wody jest dobry a korek juz zmieniałem i nic. A stary przerobiłem uciołem w nim spręzynke tak z 0,5cm i to samo było. Dodam ze uszczelka pod głowica była wymieniana 18.01.2008.
Proszę o pomoc
Mam taki problem jak zakręce mocno korek od zbiorniczka z płynem chłodniczym to w węzu górnym od chlodnicy co idzie do głowicy jest strasznie napompowany. A jak troche popuszcze korek to jest mniej napompowany ale znów mi sie wylewa płyn ze zbiorniczka. Czy to moze byc wina korka ? Obieg wody jest dobry a korek juz zmieniałem i nic. A stary przerobiłem uciołem w nim spręzynke tak z 0,5cm i to samo było. Dodam ze uszczelka pod głowica była wymieniana 18.01.2008.
Proszę o pomoc
Pozdrawiam Wszystkich Miłośników VW
mlody18 pisze:w węzu górnym od chlodnicy co idzie do głowicy jest strasznie napompowany
no nie wiem czy dobry, dla pewności odkręć korek zbiorniczka i ściskaj mocno górny wąż chłodnicy sprawdzając jednocześnie czy z tego cienkiego węża idącego od chłodnicy do zbiorniczka wyrównawczego z boku wlewa się płyn bo często ten właśnie cienki przewód odpowietrzający lubi się zapychać.mlody18 pisze:Obieg wody jest dobry
- czarna małpa
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
cdn...
A może tak powinienes najpierw zainwestowac w nowy korek...żaden koszt ...
Jestem Oazą spokoju
pier.......m, qrwa zarąbiscie wyluzowanym
kwiatem na tafli jeziora .......
pier.......m, qrwa zarąbiscie wyluzowanym
kwiatem na tafli jeziora .......
Jutro sprawdze czy dolny jest ciepły. A jak nacisne górny wąż to idzie woda z tego cienkiego węzyka.
Sprawdziłem ten wąż dolny od pompy do chłodnicy i jest zimny a górny juz goracy. Czyżby to była wina termostatu ? Pozdrawiam
Sprawdziłem ten wąż dolny od pompy do chłodnicy i jest zimny a górny juz goracy. Czyżby to była wina termostatu ? Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony pt maja 09, 2008 22:09 przez mlody18, łącznie zmieniany 1 raz.
Wymieniłem ten termostat chociaz były małe problemy ale jest teraz wszystko ok. Musiałem przykleić stara uszczelke do nowego. I wymienić tą plastikową nakładke co przykręca sie na 2 śrubach, bo stara się zniekształciła Pozdrawiam i dziekuje za pomoc
[ Dodano: Czw Maj 29, 2008 10:05 ]
Witam
Dalej mam ten problem, dalej robi sie cisnienie w węzach. A jak troche popusze korek to mi troche wody wycieka. Co to moze byc korek ?
[ Dodano: Czw Maj 29, 2008 10:05 ]
Witam
Dalej mam ten problem, dalej robi sie cisnienie w węzach. A jak troche popusze korek to mi troche wody wycieka. Co to moze byc korek ?