ściągasz plastiki koło bezpieczników i osłonę słupka drzwi oraz progu. Skrzynke bezpieczników odczepiasz z zaczepów i opuszczasz (ostrożnie).
Z drzwi potrzebne ci są kable zielony i szary starujące CZ i domykaniem (plusem - jeden przerzutnik ci potrzebny czyli dodatkowy przekaźnik). Domykanie bierzesz z kabla komfort, zamieniasz przerzutnikiem minus wychodzący z alarmu na plus. Otwieranie: pamiętaj że Magicar nie daje własnego napięcia w kablach sterujących CZ, tam są tylko przekaźniki, więc musisz wybrać parę kabli z jednego przekaźnika który zwiera się w momencie rozbrajania alarmu i jeden z nich do plusa, a drugi do kabla w słupku już bezpośrednio bez przerzutnika (zielony albo szary - nigdy nie pamiętam który otwiera a który zamyka

)
z słupka potrzebujesz kabel od wyłączników dzrzwiowych brązowobiały
progiem ciągniesz kabel z lampki bagażnika, nie pamiętam czy po stronie plusowej czy minusowej żarówki
do komory silnika przeciągasz kable do włącznika klapy i do syreny
mase masz w kablach brązowych albo są wolne piny na słupku drzwiowym
plus idzie kablami czerwonymi albo bierzesz z wolnych pinów koło grubego czerwonego kabla z tyłu skrzynki
kierunkowskazy - kable zielono czarny i zielonobiały - pamietaj o diodach.
blokadę zapłonu założyłem na kablu czarnym wychodzącym chyba z 6 tej wtyczki licząc od prawej strony u dołu skrzynki, ale można i do pompy paliwa
plus po stacyjce masz w kablu od stacyjki chyba brązowo-czerwonym, ale jest też kabel w którym pojawia się napięcie po włożeniu kluczyka bez jego przekręcenia chyba żółty albo pomarańczowy nie pamiętam - łatwo miernikiem sprawdzić - ja z niego skorzystałem, ale wtedy przy zmianie funkcji alarmu musisz zamiast przekręcać kluczykiem wyciągać go i wkładać. Chyba wszystko. Zostaje ci czujnik wstrząsowy jak masz dodany.
Mogłem pomylić kolory kabli tam gdzie to w tekście zaznaczyłem.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.