Podnoszenie szyb z PILOTA

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
e2rdd23
Mały gagatek
Mały gagatek

Podnoszenie szyb z PILOTA

Post autor: e2rdd23 » pt maja 09, 2008 17:03

Witam mam pytanie co mi jest potrzebne ze by szyby same mi sie zamykaly po nacisnieciu zamkniecia samochodu i zeby odrazu zamknely sie szyby.

I jak to samemu zrobic ?? moze macie jakas instrukcje czy zdiecia??

Przeszukalem prawie cale forum na ten temat i wszyscy pisza ze maja taki problem ale nikt nie pisze co zrobic by te szyby same sie podnosily z pilota?

mam fabryczny alarm z funkcja COMFORT

Jak przytszymam dluzej kluczyk w zamku to szyby sie zamykaja a jak nacisne na pilocie i przytszymam to szyby tylko troszke sie domykaja.

Podajcie konkretnie co zrobic by sie zamykaly cale po nacisnieciu przycisku na pilocie

Z gory dzieki :pub:
Ostatnio zmieniony pt maja 09, 2008 21:32 przez e2rdd23, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » pt maja 09, 2008 18:05

Użyj wyszukiwarki u dołu strony, szukaj o montażu sterowników centralnego zamka lub alarmów z opcją domykania szyb. Rzecz jest prosta do zrobienia.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Awatar użytkownika
e2rdd23
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: e2rdd23 » pt maja 09, 2008 21:34

Juz przeszukalem i nie znalazlem zadnych konkretow niestety :crazy:

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » sob maja 10, 2008 09:52

e2rdd23 pisze:mam fabryczny alarm z funkcja COMFORT
raczej masz co najwyżej dokładany przez dilera, fabryczne piloty to rzadkość i z tego co wiem na podczerwień tylko. Wyszukaj skrzynkę tego alarmu, spisz dane, poszukaj schematu, instrukcji w necie a jak nic z tego nie wyjdzie załóż nowy tani alarm, kazdy ma funkcję domykania.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Awatar użytkownika
e2rdd23
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: e2rdd23 » sob maja 10, 2008 11:11

ja mam w fabrycznych kluczykach alarm nie w doczepianym pilocie tylko w KLUCZYKU :chytry:

Awatar użytkownika
Nike
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: Nike » sob maja 10, 2008 13:32

Tak jak Ci poradzili poprzednicy. odszukaj centralkę i spisz oznaczenia, znajdziesz pewnie w necie opis bądź schemat i zobaczysz czy wogóle alarm ma opcję domykania. A jak nie ma to nic nie zrobisz oprócz zakupu nowej centrali ( nieduże koszta ), a i potem zaraz pod szyby możesz podłączyć szyberek jak masz, i wszystko będzie Ci się pięknie zamykało.

Wherever you are,
Wherever you go,

ALWAYS---VW......

Awatar użytkownika
e2rdd23
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: e2rdd23 » sob maja 10, 2008 13:46

Ale ten nr centralki bedzie w bagazniku przy pompce od centralnego??

ok poszukam gdzies tego nr i poszukam w necie

Dzieki jak by co bede pisla :grin:

Awatar użytkownika
Nike
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: Nike » sob maja 10, 2008 14:50

Nie kolego nie w bagażniku, tylko najprawdopodobniej albo gdzieś pod zegarami jak poodkrecasz wszystkie plastiki to może gdzieś ją znajdziesz, albo w tej części tunelu co się zdejmuje zaraz pod pokrętłami od ogrzewania ale najprawdopodobniej tam. tylko niewiem czy nie będziesz musiał rozkęcić centralki bo niektórzy producenci nie dają żadnych danych na wierzchu tylko gdzies na płytce drukowanej. napewno ją znajdziesz.

Wherever you are,
Wherever you go,

ALWAYS---VW......

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”