[Golf mk 3] Podswietlenie regulacji nawiewu :)
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[Golf mk 3] Podswietlenie regulacji nawiewu :)
Sory, ze kolejny raz... jednak "szukaj" nie daje wynikow. Szukam czlowieka ktory oferowal gotowy system podswietlenia regulacji nawiewow w Golfie 3 oparty na systemie malego, przyklejanego neonka.
Niestety temat gdzies mi umknal bezpowrotnie... prosze o help.
Moze znacie jakies ciekawe rozwiazania rownomiernego podswietlenia?
Niestety temat gdzies mi umknal bezpowrotnie... prosze o help.
Moze znacie jakies ciekawe rozwiazania rownomiernego podswietlenia?
- blackwhite
- Użytkownik
- Kontakt:
Co do podswietlenia tez miałem z min problemy w passacie 93 rocznik. Świeciło mi tylko środkowe pkrętło no i sie wkurzylem i wszystko rozebrałem wyczyciłem zarówke swiatłowody te przy pokretle i te przy żarówce no i teraz pieknie scieci.
Kupiłem GOLFA 3 niedawno patrze a tu ten sam problem no to dawaj srubokręt i rozkrecam. Mechanizm podswietlenia dokładnie taki sam jak w passacie wyczysciłem wszystko i siwci ładnie równomiernie (najgorze dobrac sie do światłowodów które wygladają jak PAJĄK jesli sa brudne zakurzone to one ponosza odpowiedzialnośc z słabe świecenie skrajnych pokreteł)
Pozdrawiam
Kupiłem GOLFA 3 niedawno patrze a tu ten sam problem no to dawaj srubokręt i rozkrecam. Mechanizm podswietlenia dokładnie taki sam jak w passacie wyczysciłem wszystko i siwci ładnie równomiernie (najgorze dobrac sie do światłowodów które wygladają jak PAJĄK jesli sa brudne zakurzone to one ponosza odpowiedzialnośc z słabe świecenie skrajnych pokreteł)
Pozdrawiam
[url=http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=fc27abf292da2d6e][img]http://images27.fotosik.pl/126/fc27abf292da2d6em.jpg[/img][/url]
- dzikusek99
- Użytkownik
- Kontakt:
Wow nie wiedzialem ze w golfiku sa swiatlowodyAtomic10 pisze:Co do podswietlenia tez miałem z min problemy w passacie 93 rocznik. Świeciło mi tylko środkowe pkrętło no i sie wkurzylem i wszystko rozebrałem wyczyciłem zarówke swiatłowody te przy pokretle i te przy żarówce no i teraz pieknie scieci.
Pozdrawiam

rydzu pisze:eraz główkuję nad dzybszym i mniej inwazyjnym przerabianiem włącznika świateł, bez usuwania tej zasra.. zielonej farbki. Może się coś z tego ciekawego wykluje
O ile z podswielaniem pokreteł nawiewów to był genialny pomysł, a przerabiałem juz wiele opcji jednak Twoja jest bezkonkurencyjna, to w przypadku włacznika swiateł nie wierze ze da się coś zrobić bez ruszania zielonej farby - faktem jest natomiast ze wszyscy koniecznie chcą ją zetrzeć na maksa - co jest błędem - dopiero za 3 razem (albo jak kto woli za 3 przelacznikiem) udało mi się zyskac dobry efekt. Naprawdę wystarczy ją tylko delikatnie maznąc rozpuszczalnikiem i będzie git, a zrozbieraniem też nie ma tragedii. Co do podświetlania to moge Ci tylko zasugerować wymianę elementu przewodzącego światło na neon właśnie - to może byc ciekawe rozwiązanie.
Pozdor
Corvax | A4 1.8tQ BEX | MK7 Alltrack 1.8TSI CJSB
Corvax | A4 1.8tQ BEX | MK7 Alltrack 1.8TSI CJSB
Generalnie projekt idzie w stronę taśmy świecącej a nie neonu. Neon to ja już tam dawno wsadziłem ale kolor jest za mało intensywny i takie rozwiązanie odpada.
Taśma świecąca ma dużo większa jasność a kolor czerwony ma to do siebie, że nawet jest w stanie prześwietlić oryginalne zielone malowanie. W moich trzech próbach (czytaj: też trzech włącznikach) też za każdym razem usuwałem zieloną farbę ale mam misję i zobaczymy co z tego wyjdzie. jak tylko dam radę to będziecie pierwsi o tym wiedzieć.
Taśma świecąca ma dużo większa jasność a kolor czerwony ma to do siebie, że nawet jest w stanie prześwietlić oryginalne zielone malowanie. W moich trzech próbach (czytaj: też trzech włącznikach) też za każdym razem usuwałem zieloną farbę ale mam misję i zobaczymy co z tego wyjdzie. jak tylko dam radę to będziecie pierwsi o tym wiedzieć.