[Golf mk 3] Podswietlenie regulacji nawiewu :)

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
deSpool
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

[Golf mk 3] Podswietlenie regulacji nawiewu :)

Post autor: deSpool » wt paź 04, 2005 16:46

Sory, ze kolejny raz... jednak "szukaj" nie daje wynikow. Szukam czlowieka ktory oferowal gotowy system podswietlenia regulacji nawiewow w Golfie 3 oparty na systemie malego, przyklejanego neonka.

Niestety temat gdzies mi umknal bezpowrotnie... prosze o help.

Moze znacie jakies ciekawe rozwiazania rownomiernego podswietlenia?

Awatar użytkownika
blackwhite
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: blackwhite » wt paź 04, 2005 17:14

Black

Awatar użytkownika
foxiu2k5
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: foxiu2k5 » wt paź 04, 2005 17:58

To co oferuje rydzu miałem okazje widzieć wczoraj ... wierz mi to na prawde podswietla rownomiernie ... polecam !

Awatar użytkownika
Atomic10
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: Atomic10 » wt paź 04, 2005 19:08

Co do podswietlenia tez miałem z min problemy w passacie 93 rocznik. Świeciło mi tylko środkowe pkrętło no i sie wkurzylem i wszystko rozebrałem wyczyciłem zarówke swiatłowody te przy pokretle i te przy żarówce no i teraz pieknie scieci.
Kupiłem GOLFA 3 niedawno patrze a tu ten sam problem no to dawaj srubokręt i rozkrecam. Mechanizm podswietlenia dokładnie taki sam jak w passacie wyczysciłem wszystko i siwci ładnie równomiernie (najgorze dobrac sie do światłowodów które wygladają jak PAJĄK jesli sa brudne zakurzone to one ponosza odpowiedzialnośc z słabe świecenie skrajnych pokreteł)

Pozdrawiam

[url=http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=fc27abf292da2d6e][img]http://images27.fotosik.pl/126/fc27abf292da2d6em.jpg[/img][/url]

Awatar użytkownika
dzikusek99
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: dzikusek99 » śr paź 05, 2005 10:25

Atomic10 pisze:Co do podswietlenia tez miałem z min problemy w passacie 93 rocznik. Świeciło mi tylko środkowe pkrętło no i sie wkurzylem i wszystko rozebrałem wyczyciłem zarówke swiatłowody te przy pokretle i te przy żarówce no i teraz pieknie scieci.
Kupiłem GOLFA 3 niedawno patrze a tu ten sam problem no to dawaj srubokręt i rozkrecam. Mechanizm podswietlenia dokładnie taki sam jak w passacie wyczysciłem wszystko i siwci ładnie równomiernie (najgorze dobrac sie do światłowodów które wygladają jak PAJĄK jesli sa brudne zakurzone to one ponosza odpowiedzialnośc z słabe świecenie skrajnych pokreteł)

Pozdrawiam
Wow nie wiedzialem ze w golfiku sa swiatlowody :hmm: To jest plastik nic wiecej i dokladne wyzcyszczenie nic nie daje poniewaz tak zrobilem i nie wiele poprawilo elfekt. Natomisat jak zalozylem neon to dopiero bylem zadowolony :grin:

Awatar użytkownika
Rydzu
_
_
Kontakt:

Post autor: Rydzu » śr paź 05, 2005 10:59

Fajnie widzieć, że wam się podoba moja robota.Myślę, że zdjęcie mówi samo za siebie a jak ktoś jest zainteresowany to w dziale sprzedam jest cały zestaw. Wystawiłem też na Allegro ale tak jak mówiłem w dużo wyższej cenie :-)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Chmielu
Forumowy spamer :)
Kontakt:

Post autor: Chmielu » śr paź 05, 2005 11:19

To i ja się pochwalę :jezor:
Niedawno też podświetliłem sobie panel sterowania od nawiewów.
Oczywiście komplecik od rydza :pub:
Zdięcie troszkę rozmazane ale efekt i tak widać.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Rydzu
_
_
Kontakt:

Post autor: Rydzu » śr paź 05, 2005 12:12

Teraz tylko musisz zmienić kolor przycisków od klimy i ogrzewania szyby bo nie wyglądają za ładnie. Ale Jeden problem masz już rozwiązany. Teraz główkuję nad dzybszym i mniej inwazyjnym przerabianiem włącznika świateł, bez usuwania tej zasra.. zielonej farbki. Może się coś z tego ciekawego wykluje :-)

Awatar użytkownika
Chmielu
Kontakt:

Post autor: Chmielu » śr paź 05, 2005 12:50

Czekam z niecierpliwością :food:
Pozdrawiam :pub:

Awatar użytkownika
Corvax
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: Corvax » śr paź 05, 2005 12:53

rydzu pisze:eraz główkuję nad dzybszym i mniej inwazyjnym przerabianiem włącznika świateł, bez usuwania tej zasra.. zielonej farbki. Może się coś z tego ciekawego wykluje

O ile z podswielaniem pokreteł nawiewów to był genialny pomysł, a przerabiałem juz wiele opcji jednak Twoja jest bezkonkurencyjna, to w przypadku włacznika swiateł nie wierze ze da się coś zrobić bez ruszania zielonej farby - faktem jest natomiast ze wszyscy koniecznie chcą ją zetrzeć na maksa - co jest błędem - dopiero za 3 razem (albo jak kto woli za 3 przelacznikiem) udało mi się zyskac dobry efekt. Naprawdę wystarczy ją tylko delikatnie maznąc rozpuszczalnikiem i będzie git, a zrozbieraniem też nie ma tragedii. Co do podświetlania to moge Ci tylko zasugerować wymianę elementu przewodzącego światło na neon właśnie - to może byc ciekawe rozwiązanie.

Pozdor
Corvax | A4 1.8tQ BEX | MK7 Alltrack 1.8TSI CJSB

Awatar użytkownika
Rydzu
_
_
Kontakt:

Post autor: Rydzu » śr paź 05, 2005 13:05

Generalnie projekt idzie w stronę taśmy świecącej a nie neonu. Neon to ja już tam dawno wsadziłem ale kolor jest za mało intensywny i takie rozwiązanie odpada.
Taśma świecąca ma dużo większa jasność a kolor czerwony ma to do siebie, że nawet jest w stanie prześwietlić oryginalne zielone malowanie. W moich trzech próbach (czytaj: też trzech włącznikach) też za każdym razem usuwałem zieloną farbę ale mam misję i zobaczymy co z tego wyjdzie. jak tylko dam radę to będziecie pierwsi o tym wiedzieć.

Awatar użytkownika
deSpool
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: deSpool » śr paź 05, 2005 13:18

dzieki wielkie wszystkim... wlasnie tego nie moglem znalezc ;))

rydzu... nadal posiadasz "zestawy"?? ...jak mozemy sie skontaktowac/zakupic? ..napisalem meila + priva

szukam w Sprzedam.. moze dam rade (jakies dziwne problemy z szukaniem mam ostatnio hehhe) :)

Awatar użytkownika
Rydzu
_
_
Kontakt:

Post autor: Rydzu » śr paź 05, 2005 15:09

Wszystkie informacje dostałeś w e-mailu :-)

Awatar użytkownika
deSpool
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: deSpool » śr paź 05, 2005 16:28

dzieki, odpisalem ;)

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”