znikający olej
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
znikający olej
otóż mam golfa MKII 1.8 RP 91r. 4 tys. km temu wymieniłem olej silnikowy poprzednio był zalany lotos 15W 40 natomiast teraz zalałem castrol 15W 40... przed wymianą czasami dolewałem oleju bo gdzies mi ubywał, ale dzisiaj otwierając maske i sprawdzając stan oleju przeraziłem się, że jest go tak mało...podczas wymiany weszło około 3,5l na bagnecie wskazywało połwe między min. a maks. w między czasie sprawdzałem stan oleju i wszystko było oki...natomiast dzisiaj zrobiłem 300km stałem długo w korku we worcku(nie wiem czy to miało jakiś wpływ) i sprawdzam olej a tu jest tylko na początku bagnetu dolałem te 0,5l co mi zostało pojechałem do znajomego mechanika, stwierdził, że uszczelka pod głowicą jest cała filtr oleju dokręcony(na poczatku nie był, i uszczelka tez była smarowana olejem)...tak więc wszystko wygląda oki, jedyne co mnie zastanwia to łączenie między skrzynią a silnikiem jest tam troche mokro od oleju tylko teraz jakiego?? czy simering w środku może miec cos z tym wspólnego prosze o porade...
- prezesik25
- VWGolf.pl Killer

- Kontakt:
jesli to by bylo mniej oleju to tez zmiana oleju by miala wplyw ze silnik moze brac ale jak mowisz ze to tyle to kolega prezesso ma rcje wymiana nie bedzie taka trudna gorzej chyba bedzie dostac taki zimering poniewaz zwylky o t6ch samych rozmiarach byc moze bedzie puszczal olej tutaj ida specjalne takie z zabkami
nigdy nie jest tak nisko by nie mogło być niżej
7 cali czystej stali a wahacz o asfalt wali :)
7 cali czystej stali a wahacz o asfalt wali :)
gęstość oleju nie została zmieniona dalej pozostało 15W 40...ale doszliśmy do takiego wniosku że zimering może być uszkodzony po tym, jak zobaczyliśmy mokrą z oleju obudowe akurat na ym łączeniu skrzyni i silnika...ale chyba taki zimering powinni miec w sklepie motoryzacyjnym?? a czy przy kupnie tego zimerinu trzeba podac rodzaj skrzyni??
- prezesik25
- VWGolf.pl Killer

- Kontakt: