Zycze powodzenia w 3 godziny temu co to brdzie robil 1 raz.czlowieku to niejest wymiana kola!!!hudy21 pisze:witam masz nielada gratke z wymianą tulei belki tylniej poczytajten post http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=142548
poczytaj moją wypowiedź hudy21 i niewierz żadnemu debilowi (nieobrażając nikogo)że trzeba wyjmować całą belkę bo nietrzeba sama wymiana jest banalnie prosta i w 3 godziny upora się z tym każdy kto robi to 1 raz. Powodzenia.
Dobijanie nie zniknelo po wymianie odboi
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- slodki01
- Mały gagatek
- Kontakt:
powodzenia nie musisz mi życzyć bo tuleje wymieniłem sam na parkingu w mni3j niż 3 godziny. Oczywiście nie jest to dla mnie pierwszy raz i wiem jak się do tego zabrać.slodki01 pisze:Zycze powodzenia w 3 godziny temu co to brdzie robil 1 raz.czlowieku to niejest wymiana kola!!!
ja nie pisałem o wymianie belki tylko o wymianie tulei belki i do tego nie trzeba wyjmować belki. Jak ktoś nie wierzy zapraszam wymienię na parkingu bez kanału i udowodnię że wymiana nie zajmie więcej niż 3 godziny. A jak jesteście pierdołami i wolicie płacić od 300 do 500 zł za wymianę samych tulei bo ktoś wam powie że to strasznie pracochłonne i trzeba demontować belkę to wasza sprawa.szopek87 pisze:oj belki w 3 godziny nie wyciagniesz to jest robota na pare ladnych godzin w kanale )) zgadzam sie ze slodki01 i zycze powodzenia
Tak i tu masz rację trzeba dość wysoko podnieść samochód lecz na kanale jest taka sama sytuacja. A kanał różni się od parkingu tym że w kanale stoisz a na parkingu leżysz.
Lecz niech żaden znawca lub mechanik lub(pracownik warsztatu) typu slodki01 nie mówi że się nieda tego zrobić w warunkach domowych.
slodki01 pisze:musisz chyba jechac na warsztat bo raczej w domu sam tego niezrobisz chyba ze masz kanal io kogos tko wie, jak sie do tego zabrac.sam przcuje na warsztacie i wiem ze to niejest takie proszte.tzrba najpierw odlaczyc prad tzn zdjac kleme munusowa z akumlatora bo musisz rozpiac czujniki ABS-u zeby puzniej jak podepniesz nieswiecila kotrolka ,trzenba linki recznego poodpinac no i amory.ppuzniej glowne sroby na tulejkach i belka na zewnatrz.jak gumy same niewyleca to trzeaba albo na przsie je wybic.albo jak niema takie prasy to trzeba wypoalic palnikem te tulejki puzniej przciac brezszcotem i wybic metalowa czesc tulejkki.do nowej tulejkli tzreba cos dopasowac zebyja wbic nieuszxkadzajac jej przty wbijaniu
Lecz niech żaden znawca lub mechanik lub(pracownik warsztatu) typu slodki01 nie mówi że się nieda tego zrobić w warunkach domowych.
Ostatnio zmieniony pn maja 05, 2008 09:05 przez hudy21, łącznie zmieniany 2 razy.
Czepiasz się teraz pierdół.
Ogólnie mówiąc chodzi o to że da się to zrobić w garażu na parkingu czy w warsztacie i to bez zdejmowania belki.
Jasne że trzeba mieć odpowiednie narzędzia do pracy bo bez tego ani rusz o tym nawet nie wspominałem bo to chyba jasne.
Samo wybicie tuleji jest naprawde banalnie proste i jak się wie od czego zacząć i za co zabrać to idzie jak po maśle. Był już taki temat poruszany wyjaśniłem jak to robić żeby się nie urobić. W razie czego służę pomocą.
Ogólnie mówiąc chodzi o to że da się to zrobić w garażu na parkingu czy w warsztacie i to bez zdejmowania belki.
Jasne że trzeba mieć odpowiednie narzędzia do pracy bo bez tego ani rusz o tym nawet nie wspominałem bo to chyba jasne.
Samo wybicie tuleji jest naprawde banalnie proste i jak się wie od czego zacząć i za co zabrać to idzie jak po maśle. Był już taki temat poruszany wyjaśniłem jak to robić żeby się nie urobić. W razie czego służę pomocą.