co to jest ?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
co to jest ?
Witam. Niech mnie ktoś oświeci co to jest, jak sie fachowo nazywa i do czego służy. Zgóry dziękuje za odpowiedzi
Jest to umieszczone na przewodzie od silnika do serwa pompy hamulcowej.
Jest to umieszczone na przewodzie od silnika do serwa pompy hamulcowej.
- Paweł Marek
- V.I.P.
Zaworek zwrotny powietrza. Taka zastawka. W jedną stronę (od serwa) przepuszcza w drugą nie. A ten zielony zaślepiony króciec służy do podłączania wężyka podciśnienia do rożnych rzeczy, na przykład do klimy
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
czy ten zaworek jest odpowiedzialny za siłe hamowania? Bo już nie mam pomyslu co się dzieje. Nowe klocki z przodu, szczęki do tyłu, cylinderki suche i działają . Jak nacisnę pedał leciutko to od razu blokuje koła i staje w miejscu, a jak dłużej przytrzymam pedał hamulca to powoli ucieka i dochodzi prawie do podlogi. Płynu nie ubywa ze zbiorniczka wyrównawczego. Może pompa się kończy co o tym sądzicie?
- Paweł Marek
- V.I.P.
- grandi
- Lord GTI
- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
Mam to samo , może to wina pompy ale osobiście myślę że to raczej normalne w tych silikach , hamuje b dobrze dęba staje odrazu , spytam się znajomego czy u niego też tak jest w TD
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Dziękuje za odpowiedzi. a skończyło się to tak:
- nowe cylinderki do tyłu, jeden troche "płakał"
- nowe węze giętkie do przodu, bo troche puchły dobrze że nie popękały w czasie jazdy
- odpowietrzenie całości + dolewka płynu DOT4 w ilości ok 0,5
Narazie działa myśle jeszcze nad wymianą tego zaworka zwrotnego ale wczoraj nigdzie go nie dostałem, ale pojeżdze troche i się okaże. Pozdrawiam.
- nowe cylinderki do tyłu, jeden troche "płakał"
- nowe węze giętkie do przodu, bo troche puchły dobrze że nie popękały w czasie jazdy
- odpowietrzenie całości + dolewka płynu DOT4 w ilości ok 0,5
Narazie działa myśle jeszcze nad wymianą tego zaworka zwrotnego ale wczoraj nigdzie go nie dostałem, ale pojeżdze troche i się okaże. Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony pn maja 05, 2008 07:18 przez focc, łącznie zmieniany 1 raz.
- Paweł Marek
- V.I.P.
a po co, wyjmij go, dmuchnij z jednej i z drugiej i już wiesz czy sprawny.focc pisze:myśle jeszcze nad wymianą tego zaworka zwrotnego ale wczoraj nigdzie go nie dostałem
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.