Problemy po zalaniu zlego paliwa

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
szopek87
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: szopek87 » ndz maja 04, 2008 22:18

a moze to porostu wina paliwa ja tez mam tak czasami ze jak leje to szarpie i nauczylem sie tankowac tylko w sieciach paliwowych tam maja najlepsze OMIJAJCIE POJEDYNCZE STACJE PALIW

nigdy nie jest tak nisko by nie mogło być niżej
7 cali czystej stali a wahacz o asfalt wali :)

vikol
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: vikol » wt maja 06, 2008 16:20

witam kolegow klubowiczy wymienilem filtr paliwa i zalalem samochod v powerem na shelu ale problem i tak nie ustompil co moze byc jego przyczyna jesli nie filtr i paliwo ??

Awatar użytkownika
miś fazi
_
_

Post autor: miś fazi » wt maja 06, 2008 16:51

co może być powodem ? pompa paliwa kończy życie , przewody zapłonowe , świece , lewe powietrze , złe odpowietrzenie zbiornika paliwa , powodów może być wiele

Awatar użytkownika
T.O.B.I.
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: T.O.B.I. » śr maja 07, 2008 09:03

w benzyniakach jest tak ze po zalaniu zlego paliwa efekt jest natychmiastowy, bo pompa przelewa paliwo przez listwe i wraca do zbiornika, wiec to poprostu przypadek z ta stacja paliw, ja bym na twoim miejscu sprawdzil rozrzad, ustawienie zaplonu, sade lambda i czujnik temperatury, cos z mieszanka paliwa musi byc jak poprawia sie z gazem w podlodze

Pozdrawiam T.O.B.I.

[url=http://www.fotosik.pl][img]http://images34.fotosik.pl/84/0c1e57131f62f7d5.jpg[/img][/url]

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”