halogeny nie świecą

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

jorgus7
Użytkownik
Użytkownik

halogeny nie świecą

Post autor: jorgus7 » ndz maja 04, 2008 10:38

witam,

dzis w nocy wracajac do domu wlaczyłem halogeny i swieciły (zapaliła sie dioda na wylaczniku i zrobiło sie jasniej) nie zauwazyłem kiedy halogeny przestały swiecic. dojechałem do domu wymieniłem bezpiecznik od halogenwó -10 bo był spalony i jak tylko właczyłem halogeny momnetalnie go spaliło, przyczyną bedzie zwarcie kabli gdzies czy moze cos innego?

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » ndz maja 04, 2008 10:47

napewno zwarcie tylko gdzie. Bezpiecznik jest "przed włącznikiem" więc zwarcie może być w samym włączniku, lub na kablach od niego do świateł. Zacznij od oględzin przy samych halogenach.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Awatar użytkownika
Misiek_B
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: Misiek_B » ndz maja 04, 2008 12:44

Sprawdz styki tez w halogenach może woda w nich siedzi i zwarcie robi .

[b][size=150][url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=106888]Mój czerwony Golfik[/url][/size][/b]

Zapraszam vw maniaków z podkarpacia równiez na forum - http://www.vag-podkarpacie.pl

jorgus7
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: jorgus7 » ndz maja 04, 2008 12:58

juz wiem co... mam załozone halogeny clary, zalozyłem je na kostce bo akurat była pod reka... i sie przepaliła... :/ wymieniłem przed chwilą i gra :bigok:

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”