nie działa szyba :/
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
nie działa szyba :/
Witam, mam taki problem, że szyba od kierowcy raz działa a raz nie ;/ Jak nie chce działać to z drzwi słychać tylko cykanie przekaźników przy próbie opuszczenia lub podniesienia szyby. Co to może być??
- Paweł Marek
- V.I.P.
zatarta linka (przygaśnie światełko w dachu przy uruchamianiu na chwilkę), przerwany kabel zasilający moduł w wiązce drzwiowej (czerwono żółty i masowy brązowy), uszkodzony moduł.
[ Dodano: Sob Maj 03, 2008 7:19 pm ]
Używaj wuszukiwarki u dołu strony, w ciągu ostatnich kilku dni to pytanie powtarzało się z pięc razy
[ Dodano: Sob Maj 03, 2008 7:19 pm ]
Używaj wuszukiwarki u dołu strony, w ciągu ostatnich kilku dni to pytanie powtarzało się z pięc razy
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Witam, ja mam to samo, tykajace przekazniki a szyba nie lata, niedawno zmienialem prowadnice z allegro, chodzilo to z 2 miesiace i teraz kilka razy mialem tak ze tykalo i nie chcialo sie podnosic i opuszczac a od wczoraj juz wogole nic tylko tykanie, co jest bardziej prawdopodobne?? linka zatarta?? jak niedawno bykla wymieniana, czy kable przerwane??? chyba ze silnik?? a jesli linka zatarta to czy wystarczy nasmarowac ja smarem??
Witam. Kupiłes pewnie podnośnik firmy Topran. Jest napewno gorszy od oryginału. Ale 2 miesiace to troche za krótko chodził. Myśle, że źle ustawiłeś szybę (za duże opory) i podnośnikduperszfel pisze:Witam, ja mam to samo, tykajace przekazniki a szyba nie lata, niedawno zmienialem prowadnice z allegro, chodzilo to z 2 miesiace i teraz kilka razy mialem tak ze tykalo i nie chcialo sie podnosic i opuszczac a od wczoraj juz wogole nic tylko tykanie, co jest bardziej prawdopodobne?? linka zatarta?? jak niedawno bykla wymieniana, czy kable przerwane??? chyba ze silnik?? a jesli linka zatarta to czy wystarczy nasmarowac ja smarem??
pewnie z dużym trudem domykał szybę.. Ważne jest dobre ustawienie szyby
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Podlacze sie do tematu.
Ja mam problem z szyba pasazera. Da sie ja opuscic, ale nie che sie podniesc. Nawet jak wcisnie sie przycisk podnoszenia do gory to nawet nie slychac cykania. Poprostu nic sie nie dzieje. Podejzewam ze cos sie stalo z wiazka, bo jeden kabel byl przetarty.
Ktore kable odpowiadaja za podnoszenie, a ktore za opuszczanie szyby, bo nawet nie wiem jak sprawdzic czy prad tam dochodzi?
Ja mam problem z szyba pasazera. Da sie ja opuscic, ale nie che sie podniesc. Nawet jak wcisnie sie przycisk podnoszenia do gory to nawet nie slychac cykania. Poprostu nic sie nie dzieje. Podejzewam ze cos sie stalo z wiazka, bo jeden kabel byl przetarty.
Ktore kable odpowiadaja za podnoszenie, a ktore za opuszczanie szyby, bo nawet nie wiem jak sprawdzic czy prad tam dochodzi?
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
sprawdzalem wczoraj dokladnie co sie dzieje no i lipa:/ wiec tak: nie przygasa mi lampka podczas naciskania przycisku, czyli mechanizm nic nie blokuje, linka te zmusi byc sprawna, wiazke przewodow w drzwiach sprawdzilem sa popekane troszke ale nie sa poprzerywane. podlaczylem na krotko i dalej to samo, wiec musze sciagac tapicerke i zobaczymy. Ale gdzie szukac i co szukac jak juz sprawdzilem te kilka rzeczy?? po za tym wyjecie silnika nie bedzie latwe bo mam szybe dzwignieta do samej gory:/
arons pisze:czy ktoś wie jak naprawić ewentualnie kto to naprawia i za ile elektryczne szyby w golf mk3. silnik działa ale te linki coś sie poplątały i nie chcę sie ani opuścić ani do góry .Wiem ze to słaba strona vweja
a nie mozesz kupic okazyjnie tych linek chodza cos po 70 dych a elekryk zedrze z Ciebie skore za ta robote tatusiek w vw pasacie zaplacil za te linki zrobiebnie 200 zl
nigdy nie jest tak nisko by nie mogło być niżej
7 cali czystej stali a wahacz o asfalt wali :)
Linki, a wlasciwie caly mechanizm mozna kupic za 60 na allegro. Ja kupilem auto z niedzialajaca szyba kierowcy, kupilem mechanizm na allegro, wymienilem(potrzebne sa 2 osoby do wymiany silnika w nim), potem jeszcze kupilem nowy(ze zlomu ) silnik, bo okazalo sie ze tez z nim cos nie tak i szybka chodzi jak ta lala
Nie wiem tylko jak poradzic sobie z szyba pasazera
Nie wiem tylko jak poradzic sobie z szyba pasazera
- Paweł Marek
- V.I.P.
Paweł Marek pisze:nawet przy najwyższym położeniu szyby spokojnie wkłada się rękę z oczkową lub płaską 10-ką i odkręca śróby mocujące szybę w uchwytach
kolego nie chce nic mowic ale tak sie sklada ze u mnie tez prawa szybka nie dzila silniczek padl i ostatnio wyciagalem i przy zamknietej szybie nie zakrecisz ani nie odkrecisz jednego uchwytu tego po prawej stronie przynajmniej jest tak u mnie nie dalo sie
nigdy nie jest tak nisko by nie mogło być niżej
- Paweł Marek
- V.I.P.
tobie się nie udało. Masz tu fotki. Można trochę spiłować kluczyk jeśli masz za gruby i nie chce się zmieścić między śróbą a blachą, ale wystarczy troszkę siły użyć i wejdzieszopek87 pisze:nie dalo sie
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.