problem z odpaleniem

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
BRZOZA
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

problem z odpaleniem

Post autor: BRZOZA » sob maja 03, 2008 13:04

Witam otoz po wczorajszym deszczu po zgaszeniu silnika 1.8T samochod nie chcial odpalic juz a gdy tylko zalapal to strzelil w dolocie(stozek zalozony) i juz nie chcial odpalic dzis podlaczylem vaga nie bylo bledow dodam ze odpialem przeplywke i odpalil idealnie trzyma rowno obroty gdy tylko dodam gazu gasnie ale zapewne prze odpieta przeplywke czy jest mozliwosc ze to uszkodzony takze moze byc modul zaplonu lub cos z przepustnica??mial ktos cos podobnego?? silnik to AGU. aha a czy przeplywka z vr6 z mk3 4-ro pinowa podejdzie?? dzieki za odpowiedz i pomoc

greg

Post autor: greg » sob maja 03, 2008 18:35

a ja jednak stawiam na samą przepływkę

Awatar użytkownika
BRZOZA
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: BRZOZA » ndz maja 04, 2008 11:20

greg pisze:a ja jednak stawiam na samą przepływkę
przepływke wyczyściłem ale ona jest jakaś dziwna mysle ze ma zwarcie choc jesli strzelil kilka razy w dolocie to zy by to byla wina dostania sie wody przez stozek i uszkodzenie tej przeplywki??

greg

Post autor: greg » ndz maja 04, 2008 16:35

prawda jest taka, że każdy strzał w dolocie może zniszczyć przepływkę (widziałem to przy zamontowanym gazie)

Awatar użytkownika
BRZOZA
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: BRZOZA » wt maja 06, 2008 22:34

otoz to nie przeplywka zakladajac nowa przeplywke samochod tez nie odpala bez przeplywki chodzi ladnie ale po dodaniu gazu gasnie bardzo strzela w wydech czy moze to byc winna zaplonu?? a moze rozrzad?? moze pasek przeskoczyl na zabkach??a czy jest mozliwosc ze po dostaniu sie wody tzn zassaniu pokrzywil sie korbowod - uslyszane od mechanika!! juz rece opadaja cala elektronika jest wporzadku

greg

Post autor: greg » wt maja 06, 2008 22:44

BRZOZA, weno zmień mechanika bo ja już nie wiem co tu gadać - najpierw przepływka teraz krzywy korbowód co za teorie? co on wogóle sprawdzał?

Awatar użytkownika
BRZOZA
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: BRZOZA » wt maja 06, 2008 22:51

na nowej przeplywce jest to samo czyli nie odpala wiec nie mam pojecia gdzie szukac problemu!!jutro sprawdze jeszcze moduł zapłonu!! choc nie wiem czy to pomoze!! co do teoriii mechanika to wole sie nie wypowiadac

Golfu
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Golfu » śr maja 07, 2008 20:56

BRZOZA pisze:?a czy jest mozliwosc ze po dostaniu sie wody tzn zassaniu pokrzywil sie korbowod - uslyszane od mechanika!!
Jak najbardziej jest to możliwe. Jeśli do cylindra dostanie się pewna ilość wody to nie dość, że pokrzywi nam korbowód, to może doprowadzić do jego złamania, a nawet do skrzywienia wału korbowego. Każdy dobry mechanik powinien o tym wiedzieć.

Awatar użytkownika
BRZOZA
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: BRZOZA » śr maja 07, 2008 21:07

juz naprawde nie mam glowy do tego samochodu wszystkie bezpieczniki sa dobre!! a powiedzcie mi czy jest mozliwosc ze po zrobieniu dolotu i zalozenia intercoolera wiekszego w zderzak moze przez pobieranie wiekszego powietrza nie wyrobic pompa paliwa i np pasc??czy pompa z silnika 1.6 rozni sie od tego co jest w 1.8T

greg

Post autor: greg » śr maja 07, 2008 22:57

BRZOZA, podjedź do jakiegoś normalnego mechanika i po pierwsze primo - pomiar ciśnienia w cylindrach.
po drugie primo :grin: sprawdzić wydajność pompy paliwa a jak masz niewłaściwą to zamienić
po trzecie - rozrząd ok? zapłon ok? kable nie pozamieniane?

Awatar użytkownika
BRZOZA
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: BRZOZA » sob maja 10, 2008 11:45

greg jak dobrze wyczyscic przepustnice w tym silniku samochod stoi u mechanika i niestety nikt nie wie co moze byc objawem tego ze tak sie dzieje z nim!!

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”