konkretnie chodzi mi o to czy ktoś z Was wymieniał juz łożysko w alternatorze? chciałbym najpierw kupić takowe a później dopiero wymienić, ale u mnie w sklepie nie mają katalogów Bosch'a i pupa. Nie znam oznaczeń alternatora- siedzi on w seacie Cordoba 1.8 czyli to zapwne ten sam który montowali w trójeczkach z wiekszymi silikami. Pomoże mi ktoś i poda wymiar tego łożyska?
[MK3] łożysko alternatora
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[MK3] łożysko alternatora
Witam,
konkretnie chodzi mi o to czy ktoś z Was wymieniał juz łożysko w alternatorze? chciałbym najpierw kupić takowe a później dopiero wymienić, ale u mnie w sklepie nie mają katalogów Bosch'a i pupa. Nie znam oznaczeń alternatora- siedzi on w seacie Cordoba 1.8 czyli to zapwne ten sam który montowali w trójeczkach z wiekszymi silikami. Pomoże mi ktoś i poda wymiar tego łożyska?
też uważam że lepiej alternator do warsztatu oddać, jak leci łożysko to najczęściej trzeba jeszcze drugie wymienić i czasami slizgacz do szczotek.endriu pisze:daj fachowcowi-nie weżmie dużo a zazwyczaj mają łożyska na miejscu.jeśli jest to typowy bosch to bez problemu podejdą polskie.
oceniam to na jakieś 40pln robocizna plus części, maksymalnie razem jakieś 110pln i jakaś gwarancja działania.