Nie pali... nie kreci
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- cartonik
- Mały gagatek
- Kontakt:
Nie pali... nie kreci
mam problem z golfem 2 gti. po umyciu go uparł sie i nie chce odpalic . po kilku kreceniach kiedy wreszcie zaskoczył obroty same szły do 2 tys i jak doszło do 2 tys to automatycznie gasł. póżniej juz wogóle nie chciał palic... próbowałem grzebac pod maską i zauwarzyłem ze od czasu do czasu łapał obroty ale to trzeba było ruszac masą ;/ no i tak próbowałem kilka rzy az wkońcu zrobiło spiecie na takiej puszeczce srebrnej zaraz pod podszybiem... i teraz wogóle nawet krecic nie chce bo odbija kluczyk... a jak jest na zapłonie to słychac takie szumienie tak jakby popma sie nie wyłanczała czy cos... jesli ktokolwiek wie co jest nie tak to prosze o pomoc.
pozdrawiam
pozdrawiam
Ostatnio zmieniony wt kwie 29, 2008 17:47 przez cartonik, łącznie zmieniany 1 raz.
- cartonik
- Mały gagatek
- Kontakt:
Przekrecam na Zapłon i wszystko idealnie Próbuje zapalić i Tak jak by Akumulator był za słaby taki podobny Objaw ale Akumulator jest naładowany! Po Prostu samochód nie Kreci! i z Tyłu slychać taki szum Jakby jakaś przerwa tak jakby coś chodziło z Tyłu (to chyba pompka w Baku) Rozkładam ręce nie wiem co jest nie tak! Jaka moze byc przyczyna ze w ogóle nie kreci rozrusznik?
Ten szum z tyłu to właśnie pompki/pomka paliwa i to bardzo dobrze że je słychać przez kilka sekund później sie wyłaczają.
Czyli ogólnie jest wszystko ok poza tym że jak przekręcisz kluczyk to nic sie nie dzieje - rozrusznik milczy i sie nie kręci.
A może po prostu padł włącznik elektromagnetyczny przy rozruszniku albo sie przyciął?
Czyli ogólnie jest wszystko ok poza tym że jak przekręcisz kluczyk to nic sie nie dzieje - rozrusznik milczy i sie nie kręci.
A może po prostu padł włącznik elektromagnetyczny przy rozruszniku albo sie przyciął?
- cartonik
- Mały gagatek
- Kontakt:
krzys pisze:Ten szum z tyłu to właśnie pompki/pomka paliwa i to bardzo dobrze że je słychać przez kilka sekund później sie wyłaczają.
No i własnie sie nie wyłacza :] caly czas ja słychać nie tak jak zawsze to jest inny szum! Pukałem Delikatnie po rozruszniku i nic! Nie wiem co moze byc nie tak!
Sprawdź czy to na pewno pompka paliwa daje ten efekt. Właściwie to pomki bo u mnie są dwie - jedna w baku druga pod samochodem w takiej plastikowej obudowie.cartonik pisze:No i własnie sie nie wyłacza :]
Po przekręceniu kluczyka -bez zapłonu-powinieneś je słyszeć przez 3-4 sek. później się wyłaczają. Jeśli się nie wyłacza to sprawdź przekaźniki - jest o tym na forum tu
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p= ... 7b#1514027
Czy kolega mył silnik podczas mycia całego samochodu ?
Bo jak słusznie zauważyl kolega
może przewody wysokiego napięcia są kiepskie i stąd to spięcie ?gailbraith pisze:nie chodzi czasem o cewkę zapłonową Panowie?