GOLF IIIGT CENTRALNY ZAMEK BLOKUJE ZAPŁON I ZAPALENIE MOTORA
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
GOLF IIIGT CENTRALNY ZAMEK BLOKUJE ZAPŁON I ZAPALENIE MOTORA
]witam. mam problem z zapaleniem silnika. Napisze jak do tego doszło.mam golfa 3 gt z centralnym zamkiem rok 93 1,8i, zamknąłem auto kluczykiem.ale zauwarzyłem że mam otwartą szybe od str kierowcy.więc otworzyłem auto przez podniesienie cypka od zamka który jest w drzwiach przy szybie.nie chciało sie mi otworzyć go kluczem wiec wyciągnełem cypek. no i zaczeło sie wtedy gdy po wejściu do auta chciałem je zapalić. włożyłem klucz do stacyjki i zaczął wyć alarm oraz migać awaryjne. Wysiadłem z auta zamknełem je kluczem i otwożyłem. alarm sygnał dźwiekowy przestał wyć. no ale od tamtej pory nie mogę uruchmić silnika. wszystkie lampki i kontolki pala sie na tablicy działa pompa paliwowa bo słychać jak chodzi ale po przekręceniu kluczyka aby odpalić jest cisza.nic.rozrusznik nie kręci ale działa bo auto na zapych też nie chce zapalić.odłączyłem akumulator na 24godz. i też nic.w kluczyku raczej nie ma imobilajzera bo tak stwierdził gość który montuje alarmy.rozebrałem drzwi i obudowe stacyjki ale nigdzie nie widać centralki i dodatkowych kabli od alarmu. już szlak mnie bierze bo nic nie skutkuje a auto stoi 2 tygodnie bezużytecznie.chyba musi być coś co rozblokuje ten zapłon.dzieki za odp
- Paweł Marek
- V.I.P.
Chyba alarm ci sie uwalił. Wygląda że blokada cały czas włączona. Musisz znaleźć pudełko alarmu i zewrzeć dwa kable co idą od niego do blokady. Są zwykle grubsze od pozostałych. Czasem od alarmu idą kable do osobnego przekaźnika i dopiero z niego do blokady - to te zewrzyj. Jak zapali to jesteś w domu. To że pompe słychać nic nie znaczy bo alarmy zwykle mają blokadę do zapłonu podłączoną. U mnie np czarny kabel w 6-tym rzędzie kostek u dołu z tyłu skrzynki bezpieczników.
Pudełko alarmu zwykle umieszczają nad skrzynką bezpieczników.
A może masz jakiś alarm ktory jakoś specjalnie trzeba odblokować żeby rozbroić po zadziałaniu. Masz instrukcję? Wyłącznik awaryjny ukryty wiesz gdzie jest?
Pudełko alarmu zwykle umieszczają nad skrzynką bezpieczników.
A może masz jakiś alarm ktory jakoś specjalnie trzeba odblokować żeby rozbroić po zadziałaniu. Masz instrukcję? Wyłącznik awaryjny ukryty wiesz gdzie jest?
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
nic nie wiem. kupiłem go w niemczech od faceta który nie mówił o żadnym alarmie. nie mam też pojęcia czy tan alarm montował vw na zamówienie czy firma która zakłada alarmy. od stacyjki nic podejżanego nie odchodzi. jest jaden kabel plusowy siwy który ma stały plus ale wtedy gdy stacyjka jest wyłączona kiedy przekręcam kluczem izapłon się zapala plus w tym kabłu zniaka. połączyłem ten kabel z innym plusem stałym, ale to nic nie dało
- Paweł Marek
- V.I.P.