Podłączenie zegara VDO
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Podłączenie zegara VDO
Jak mam podłączyć zegar VDO od temp. oleju??? Mam trzy piny: + (wiadomo...), "T" i "G" Zgóry dzięki za pomoc!
Podłączenie zegara VDO
Tak wiem, jest coś takiego tylkoże jest w tym kruczek, mianowicie do podłączenia zegara oleju jest opis podłączenia zegara od temp. wody (komuś się pomyliło) :/brajan pisze:gdzieś to było do ściagnięcia.w poradach bodajze
Właśnie nie ma nic na desce wskaźnika oleju tylka sama lampka. G też podejrzewam że to będzie masa tylko teraz pytanie czy jest tam gdzieś w silniku czujnik temperatury oleju bo ja nie kumam z tego tematu nic...micab pisze:a masz czujnik temperatury oleju na wskaźnik ?? bo jeżeli tak to G to chyba będzie ground czyli masa i T to sygnał z czujnika......tak mi się wydaje.....
Witam, właśnie chodzi o to że to jest chyba jakiś deficytowy towar bo nie moge czegoś takiego znajść!? Ale grzebałem tutaj na forum i w starych wiadomościach znalazłem że w niektórych autach były montowene dwa czujnik ciśnienia oleju i jakby nie było brakuje miejsca na czujnik temp. (aż u siebie sprawdzę!) Jedyne wyjście to zakupić takie "dwa w jednym" (czjnik ciśnienia i temperatury) ale nie dość że to jest drogie (ok. 200zł) to i trudne do zdobycia. Ja już szczerze zgłupłem, ale nie dam za wygraną, dziś zadzwonię do znajomego mechanika i jak się coś dowiem to zapodam na forum. POZDRO...
no w MK1 są dwa czujniki, jeden przy filtrze a drugi przy bloku
czujnik temp. najlepiej by było wkręcić w miejsce korka od miski olejowej, widziałem też kiedyś bagnet uniwersalny z czujnikem temp.
co do czujników to fakt, nigdzie ich nie ma. Ale podobno do renault można coś dostć
czujnik temp. najlepiej by było wkręcić w miejsce korka od miski olejowej, widziałem też kiedyś bagnet uniwersalny z czujnikem temp.
co do czujników to fakt, nigdzie ich nie ma. Ale podobno do renault można coś dostć
http://misza1982.digart.pl
www.fotomisza.yoyo.pl
moje wypociny :)
www.fotomisza.yoyo.pl
moje wypociny :)