Bicie podczas gwałtownegho hamowania (GTI)

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
kiler_444
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Bicie podczas gwałtownegho hamowania (GTI)

Post autor: kiler_444 » ndz kwie 27, 2008 21:02

Mam problem z hamulcami !!! przy gwałtownym hamowaniu pedał hamulca mi bardzo szarpie (nie wystepuje zablkowanie kół !!!) i mało co nie wyrwie mi kierownicy z rak a i samochód na kolach dziwnie sie zachowuje jakby podskakiwał!!!
Z prawej strony mam nie przykręcona tarczę do piasty za pomoca jdnego wkręta ale czy to moze miec takie znaczenie ???
sprawdziłem juz 3 komplety kół i jest tak samo na kazdym !!!
w czym moze tkwic przyczyna ???
Dodam jescze ze szarpie mi sprężyna w przednnim zawieszeniu (gwint H&R) przy skręcaniu i na dołkach czuje jakby jakis luz wystepował na zawiasie z przodu ale wymieniłem łozysko i poduche i dalej jest to samo i co Wy na to ????
Ostatnio zmieniony ndz kwie 27, 2008 21:03 przez kiler_444, łącznie zmieniany 1 raz.

SPRZEDAM UCHWYTY NA KLUCZE PŁASKIE http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=276181

kiler_444

rex_hunt
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: rex_hunt » ndz kwie 27, 2008 22:41

sprawdź czy tarcze hamulcowe nie są zwichrowane lub nie ma pod nimi jakiegoś brudu który powodowałby ich nierówne przyleganie do piasty.

Awatar użytkownika
vwarek
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Auto: Bora
Silnik: AQN

Post autor: vwarek » ndz kwie 27, 2008 22:46

kiler_444 pisze:Z prawej strony mam nie przykręcona tarczę do piasty za pomoca jdnego wkręta ale czy to moze miec takie znaczenie ??
Nie może. Sprawdź to o czym napisał rex_hunt

The quieter you become, the more you are able to hear...

Obrazek

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”