Ostatnio grzebalem przy zegarach (wymienialem podswietlenie). Zauwazylem ze teraz jest cos nie tak ze wskaznikami paliwa i temperaturyj. Mianowicie wskazowki opadaja ponizej minimum. Czy jest jakas mozliwosc regulacji tego? Robilem juz palcem i niestety nie pomaga. Jasli sie odlaczy zegary od kostki zasilajacej i na nowo sie podlaczy to wskazowki opadaja az do momentu jak natrafia na plastik
[mk3] opadają wskazówki-rozregulowane zegary?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- miszel78
- Mały gagatek

- Kontakt:
[mk3] opadają wskazówki-rozregulowane zegary?
Witam,
Ostatnio grzebalem przy zegarach (wymienialem podswietlenie). Zauwazylem ze teraz jest cos nie tak ze wskaznikami paliwa i temperaturyj. Mianowicie wskazowki opadaja ponizej minimum. Czy jest jakas mozliwosc regulacji tego? Robilem juz palcem i niestety nie pomaga. Jasli sie odlaczy zegary od kostki zasilajacej i na nowo sie podlaczy to wskazowki opadaja az do momentu jak natrafia na plastik
Jesli je podniose palcem i jest ok to po kilku wlaczeniach i wylaczeniach stacyjki znow znajduja sie ponizej minimum. Spotkaliscie sie kiedys z czyms takim? Jest na to jakas rada? (poza wymiana zegarow na nowe :> )
A nie zakładałeś nowych tarcz zegarów?Może otwory które wyciełeś na wskazówki są za małe i sama wskazówka może ocierać o tarczę? jeśłi robiłeś tylko podświetlenie to mogłeś przy demontażu uszkodzić coś w liczniku, spróbuj znaleźć same wskaźniki i zamienić to będziesz widział czy to nie czasami wskażnik.
- czykryszard
- Mały gagatek

Jak dla mnie dokladne to one juz nie beda... nie wiem jak ze wskaznikiem temp. ale temat wskaznika paliwa mam w malym palcu. Wskaznik jest delikatny, drut oporowy nawiniety na blaszke, ktora wygina sie w zaleznosci od tego jaki prad przez ten drut przeplywa... rzecz bardzo delikatna i grzebanie przy tym paluchem laczy sie z przeskalowaniem ...miszel78 pisze:Robilem juz palcem i niestety nie pomaga
- miszel78
- Mały gagatek

- Kontakt:
Nowych tarcz nie zakładałem. Wskazwek tez nie wyciagałem, ani otworów zadnych nie wiercilem. Na razie moze sprobuje wyciagnac te wskazowki i wlozyc je tak jak sugerujecie (w ten rowek). Chociaz nie jestem przekonany czy one wyskoczyly z tego rowka, bo wskaywac wskazuja. Temperatura ladnie rosnie i paliwo tez sie rusza....tylko ze przy kazdym wlaczeniu i wylaczeniach stacyjki tak jakby wszystko bylo o jeden zabek nizejrydzu pisze:A nie zakładałeś nowych tarcz zegarów?Może otwory które wyciełeś na wskazówki są za małe i sama wskazówka może ocierać o tarczę? jeśłi robiłeś tylko podświetlenie to mogłeś przy demontażu uszkodzić coś w liczniku, spróbuj znaleźć same wskaźniki i zamienić to będziesz widział czy to nie czasami wskażnik.
Skoro nie ściągałeś wskazówek i nie rozbierałeś tej części to faktycznie ciężko będzie coś zdiagnozować. Pozostaje tylko ściągnięcie całego modułu wskaźnika z płyty głównej (bez rozbierania), wyczyszczenie styków, ponowne złożenie i test działania.
Jeśli wcześniej nie ściągałeś wskazówek to lepiej ich nie ruszaj.
Jak nie pomoże to trzeba będzie szukać innych rozwiązań
Jeśli wcześniej nie ściągałeś wskazówek to lepiej ich nie ruszaj.
Jak nie pomoże to trzeba będzie szukać innych rozwiązań
to jest problem elektryczny - albo poleciał wsad, albo coś z napieciem nie bangla w samej szafie lub na wiązce/wtyczce - wskazówek nie ruszaj, skoro ich nie zdejmowałeś. Szafy są niezwykle delikatne i trzeda się umiec z nimi obchodzic. Mam u siebie 2 sztuki na których eksperymentowałem z podswietleniem tarcz od dolu - obie niesprawne 
Pozdor
Corvax | A4 1.8tQ BEX | MK7 Alltrack 1.8TSI CJSB
Corvax | A4 1.8tQ BEX | MK7 Alltrack 1.8TSI CJSB
- miszel78
- Mały gagatek

- Kontakt:
Poniewaz nie znam sie na takiej elektryce to najprostrzym rozwiazaniem jest jezdzenie bez przezroczystej oslonki na zegarach i co jakis czas przestawianie wskazowek palcem :> lub zamontowanie tam czegos w stylu ogranicznikow (zeby wskazowka nie opadala ponizej minimum)
A u Was jak sie zachowuja wskazowki po odlaczeniu kostki i podlaczeniu jej na nowo? Wszystko wraca na miejsce?
A u Was jak sie zachowuja wskazowki po odlaczeniu kostki i podlaczeniu jej na nowo? Wszystko wraca na miejsce?