Żadnej szansy byś nie miał gwarantuje .ApC pisze:ja bym to zanurzył na parę godzin w Coca Coli
Jak zabezpieczyc zamek bagaznika przed zatarciem?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Forum Master
Ja mam Golfa IV Variant i z powodu cieknącego spryskiwacza tylnej szyby zastrajkował siłownik zamka klapy...
Znajomy mechanik powiedział że zna ten temat. Poradził wymienić siłownik i nie używać spryskiwacza tylnej szyby (mało mi się to podoba bo w variancie strasznie sie ona brudzi jak jest mokro), bo wymiana tego elementu ze spryskiwaczem pomoże tylko na krótko. Wynika to podobno ze wadliwej konstrukcji spryskiwacza, coś tam się zaciera i znowu cieknie...
Co Wy o tym sądzicie, wymieniać czy nie używać spryskiwacza ?
Znajomy mechanik powiedział że zna ten temat. Poradził wymienić siłownik i nie używać spryskiwacza tylnej szyby (mało mi się to podoba bo w variancie strasznie sie ona brudzi jak jest mokro), bo wymiana tego elementu ze spryskiwaczem pomoże tylko na krótko. Wynika to podobno ze wadliwej konstrukcji spryskiwacza, coś tam się zaciera i znowu cieknie...
Co Wy o tym sądzicie, wymieniać czy nie używać spryskiwacza ?
-
- Forum Master
to normalne w tych typach tego się nie wymieni, trzeba z tym żyć.
[ Dodano: 27 Kwi 2008 01:43 ]
obecnie mam zjechany centraklny tak, że zamykam auto tylko od środka tzn. zamykam drzwi kierowcy, wciskam rygiel tych drzwi a następnie wciskam rygiel i zamykam drzwi pasażera ale nadal otwarte pozostają drzwi bagażnika bo też ich nie potrafię kluczykiem zamknąć, ani Coca Cola ani Wd40 "nidyrydy". W bagażniku mam worek kartofli - może ktoś się połasi i zostawi auto w spokoju.
[ Dodano: 27 Kwi 2008 01:43 ]
obecnie mam zjechany centraklny tak, że zamykam auto tylko od środka tzn. zamykam drzwi kierowcy, wciskam rygiel tych drzwi a następnie wciskam rygiel i zamykam drzwi pasażera ale nadal otwarte pozostają drzwi bagażnika bo też ich nie potrafię kluczykiem zamknąć, ani Coca Cola ani Wd40 "nidyrydy". W bagażniku mam worek kartofli - może ktoś się połasi i zostawi auto w spokoju.
A propos tego cieknącego spryskiwacza, to byłem dzisiaj w VW i dowiedziałem się ze cały ten element trzeba wymienić (silnik wycieraczek, spryskiwacz) a koszt nowego to 351 zł ! Zestaw naprawczy jest, ale do silniczka Valeo a w moim jest Bosch (Golf Variant '00)
Po prostu zrezygnuje z używania spryskiwacza...
Po prostu zrezygnuje z używania spryskiwacza...
No więc okazało się, że ułamał się kabelek pod gumową osłoną (tej międzi klapą a resztą auta) taki mały zielony pierdółek. Teraz już mogę spać spkojniej, auto stało przez dwa dni pod blokiem z otawrtym bagażnikiemApC pisze:odkręcasz dwie śrubki we wnękach uchwytów, potem musisz szarpnąć najlepiej od dołu ten czarny plastik, jest mocowany na takich metalowych wsuwkach, więc nic się nie powinno połamać.