Pytanie o zaczepy przedniej belki w MK1 cabrio karmann

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
azizi
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Pytanie o zaczepy przedniej belki w MK1 cabrio karmann

Post autor: azizi » śr kwie 23, 2008 20:54

Mam kłopot, bo zderzak mi krzywo patrzy do dołu. Rozkręciłem wszytko i okazuje się, że jedne z zaczepów jest sfatygowany i nie wiem jakie tam dokładnie zaczepy powinny iść. Poniżej foto tego co jest u mnie wraz z numerami części:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Jakie zaczepy powinny iść do mk1 cabrio karmann'a i czy podejdą inne od zwykłej wersji bądź od mk1?
Ostatnio zmieniony śr kwie 23, 2008 20:59 przez azizi, łącznie zmieniany 1 raz.

Były w kolorze czarnym: Mk1 Cabrio 81', Mk1 Cabrio Sportline, Mk3 GL 1.8, MK3 GTI 2.0, Mk4 GTI ARL, Lupo SDI 1.7
Jest w kolorze czarnym Audi TT 1.8

Awatar użytkownika
azizi
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: azizi » śr kwie 23, 2008 21:30

lipasvw pisze:zobaczę jutro jak jest u mnie i dam Ci foty
będę bardzo wdzięczny, widziałem już inne zaczepy właśnie z mk1 takie chude i ciekawy jestem czy podejdą pod tę belkę

Były w kolorze czarnym: Mk1 Cabrio 81', Mk1 Cabrio Sportline, Mk3 GL 1.8, MK3 GTI 2.0, Mk4 GTI ARL, Lupo SDI 1.7

Awatar użytkownika
azizi
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: azizi » czw kwie 24, 2008 22:03

lipasvw pisze:Kolego mam te mocowania jutro rozbiore zderzak ( dzisiaj brak czasu) i prześlę Ci foty. u mnie zanim wymieniłem to zderzak był oki patrzyłem to mocowania są proste
lux, czekam na foty jak tak
u mnie mocowania nie są proste jeśli chodzi o pion, patrzą oba do dołu w oryginale, jak by je zamienić miejscami to cały zderzak unosi się do góry wtedy o jakiś 1-2cm, dobrze to widać na foto które załączam poniżej, czerwony ma podniesiony zderzak a żółty opuszczony (czyli chyba tak jak u mnie jest właśnie)

Obrazek

Czy coś takiego można zrobić z takimi mocowaniami o jakich Ty piszesz?
Ostatnio zmieniony czw kwie 24, 2008 22:05 przez azizi, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
azizi
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: azizi » pt kwie 25, 2008 12:40

Spoko, ale one nie są pokrzywione itp? Bo jakieś takie w tych cieńszych miejscach zdają się być nierówne, no chyba że ten typ tak ma.
Druga sprawa czy jak się tak z boku (a nie jak teraz z góry) patrzy to one nie są idealnie proste, tzn czy są zakręcone w dół albo górę? Chodzi mi o to co napisałem post wcześniej odnośnie wysokości zderzaka.
No i ostatni pytanie wiele za nie?

Awatar użytkownika
azizi
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: azizi » pt kwie 25, 2008 13:34

lipasvw pisze:na moje są proste tylko jeden się odchyla bo belka jest krzywa. Ja je zdemontuje, zapakuję i daj mi adres na pw to wyśle i jak będzie wszystko grało to jak będziesz uważał przelejesz mi tyle na ile są one warte a jak nie będą się nadawać to na złom tylko za przesyłkę mi zapłacisz, oki??
pasuje, bardzo dziękuję ale mam lepszy pomysł jeszcze
dziś zmierzę dokładnie swoje i podam Ci wymiary tych zaczepów tak abyś sam mógł ocenić czy są takie same, bo jak długość będzie inna to szkoda zachodu na wysyłki, może tak być?

Awatar użytkownika
azizi
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: azizi » pt kwie 25, 2008 14:03

lipasvw pisze:oki ja już mam je wykręcone i jak co to prześle jeszcze jeden dodatkowo bo mi został od zderzaka po wypadku
słuchaj ja jestem w pracy i dopiero wieczorem zmierzę także jak masz gdzieś to pod ręką i jakąś miarkę to możesz zmierzyć je jeśli chcesz :) a ja sprawdzę u siebie wymiary i porównam od razu

Awatar użytkownika
azizi
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: azizi » pt kwie 25, 2008 14:24

lipasvw pisze:długość ok 275mm(od końcowych punktów) wysokość uchwytu w belce 65 mm wysokość uchwytu do podłużnicy 35mm rozstaw śrub ok 105 mm. mam nadzieję że dobrze opisałem :grin:
wielkie dzięki, sprawdzę wszystkie wymiary i się odezwę, ale ta "wysokość uchwytu do podłużnicy" to co to jest? bo uchwyt w podłużnice wchodzi i tam jest właśnie przykręcany na te 2 śruby

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”