Brak masy w tylnych lampach
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Brak masy w tylnych lampach
Mam pytanko odnośnie przewodu masy do tylnych lamp. Jaki ma kolor i gdzie w karoserii jest podłączony bo wygląda na brak masy tzn. jak są pozycyjne i włączę migacz to przygasają pozycyjne i kontrolka przeciwmgielnych miga też. Gdzie ta wiązka z przewodami idzie, żeby masę sprawdzić?
- Paweł Marek
- V.I.P.
nie z przodu wszystko jest ok. żarówki mocno świecą z tyłu masy niema bo jak nacisnę stop albo włączę pozycyjne albo migacz to słabo żarówki świecą i kontrolka przeciwmgielnego zaświeca się.
[ Dodano: 23 Kwi 2008 16:48 ]
z prawej też tak jest podłączone ? bo obie tylne słabo świecą i w obu muszę grzebać. Jeszcze pytanie jak umyć w środku tylne lampy bo poprzedni właściciel chyba zamalował sprejem i są jakieś ciemne i pały się co rusz czepiają i dowód mi chcą zabierać.
[ Dodano: 23 Kwi 2008 16:48 ]
z prawej też tak jest podłączone ? bo obie tylne słabo świecą i w obu muszę grzebać. Jeszcze pytanie jak umyć w środku tylne lampy bo poprzedni właściciel chyba zamalował sprejem i są jakieś ciemne i pały się co rusz czepiają i dowód mi chcą zabierać.
- Paweł Marek
- V.I.P.
piszę o lewej tylnej lampie. Kabel masowy od prawej tylnej biegnie do lewej 9do innego wtyku, a z lewej leci do blacy, tu jest nadmiernie obciążony bo obsługuje obie lampy i tu się upala. Zdejmij dekielek z tylnej lewej lampy zobaczysz i naprawisz za kilka minut. Jeśli pin lampy się upalił a nie kabel to znajdziesz w jendym z nieywkorzystanych miejść w tej lampie inne miejsce na podanie masy
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.