światła
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
światła
Która żarówka jest od świateł mijania? I jaka ona powinna być?
Zrobiłem właśnie zwarcie i przestały mi działać migacze.
Jak włącze awaryjne wszystko jest ok, a migacze same nie chidzą (brak dźwięku i światła)
Zrobiłem właśnie zwarcie i przestały mi działać migacze.
Jak włącze awaryjne wszystko jest ok, a migacze same nie chidzą (brak dźwięku i światła)
- prezesik25
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
H7 moc 55W, 12V wybór firmy zależy już od Ciebie (różne ceny)Tarkosz pisze:Która żarówka jest od świateł mijania? I jaka ona powinna być?
sprawdź bezpiecznik od kierunkowskazówTarkosz pisze:Zrobiłem właśnie zwarcie i przestały mi działać migacze.
[ Dodano: 22 Kwi 2008 19:37 ]
Tarkosz,
trzeba było od razu, że chodzi o tylną pozycyjną - 5W/12V
1-od światła stopu
2-od kierunkowskazu
3-pozycyjna
4-przeciwmgielna (tylko w opcji - ja mam i mi działa)
5-cofania
Panowie podepne sie jeszcze pod stary post z 2008. Cos przestal dzialac mi prawy migacz.tzn gdy przelacze manetke w lewo wszystko ok, dziala !!a jak w prawo to nie ma migania migaczy jak i nie swici sie prawa strzalka na desce rozdzilczej a chcarekterystyczne cykanie wystepuje tylko ze z 2 x szybciej.jak w lewo to cykanie zsynchronizowane z miganiem swiatla a jak w prawo to cykanie dochodzace z okolic awaryjnego przyciska. Gdy wlacze awaryjne swicie i prawa i lewa strona.
Czy problem bedzie tkwil w samej manetce?czy ma na to wplyw dosc czeste dawanie jedynie impulsu kierunkiem np przy wyprzedzaniu?kierunek wtedy nie jest wbijany "do konca". Migacz prawy nie zepsol sie od razu.. czasami dzialal czasami nie teraz juz nie dziala wogole.
[ Dodano: 14 Cze 2009 14:12 ]
zauwazylem dzisiaj ze jak wlacze delikatnie swiatla awaryjne wciskajac przycisk bardziej z prawej strony to wtedy przed wlaczeniem swiatel awaryjnych wlacza sie prawy kierunkowskaz i swieci...czemyu tak?
dodatkowo spradzilem czy swica postojowe lewa i prawa strona przy wyciagnietym kluczyku --wszystko ok swieca.
problem w manetce czy przerywaczu?
Czy problem bedzie tkwil w samej manetce?czy ma na to wplyw dosc czeste dawanie jedynie impulsu kierunkiem np przy wyprzedzaniu?kierunek wtedy nie jest wbijany "do konca". Migacz prawy nie zepsol sie od razu.. czasami dzialal czasami nie teraz juz nie dziala wogole.
[ Dodano: 14 Cze 2009 14:12 ]
zauwazylem dzisiaj ze jak wlacze delikatnie swiatla awaryjne wciskajac przycisk bardziej z prawej strony to wtedy przed wlaczeniem swiatel awaryjnych wlacza sie prawy kierunkowskaz i swieci...czemyu tak?
dodatkowo spradzilem czy swica postojowe lewa i prawa strona przy wyciagnietym kluczyku --wszystko ok swieca.
problem w manetce czy przerywaczu?