Jakie Spalanie 1.4 16V
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Takim jeździłem 2 pełne lata.
Palił 9 najmniej jak go windowałem na najwyższe obroty po dużym mieście we Francji, gdzie do jednych świateł potrafiłem podjeżdżać nawet kilkanaście razy. W Polsce po Wrocławiu brał mi trochę ponad 7 w mieście, ale byłem na deficycie z kasą i jechałem aby tylko dojechać do celu. Poza tym palił dużo jak jeździłem do spółki po 5 osób, to tylko był gaz do podłogi, bo ten mały silnik jeszcze górki nie widział a już nie chciał mi jechać. Za to cudownie było w pojedynkę i bez bagaży. Nazwał bym go nawet w miarę dynamicznym.
Dlatego nie martw się jak pali 8,5. Autko masz fajne i tym się ciesz.
Palił 9 najmniej jak go windowałem na najwyższe obroty po dużym mieście we Francji, gdzie do jednych świateł potrafiłem podjeżdżać nawet kilkanaście razy. W Polsce po Wrocławiu brał mi trochę ponad 7 w mieście, ale byłem na deficycie z kasą i jechałem aby tylko dojechać do celu. Poza tym palił dużo jak jeździłem do spółki po 5 osób, to tylko był gaz do podłogi, bo ten mały silnik jeszcze górki nie widział a już nie chciał mi jechać. Za to cudownie było w pojedynkę i bez bagaży. Nazwał bym go nawet w miarę dynamicznym.
Dlatego nie martw się jak pali 8,5. Autko masz fajne i tym się ciesz.
Dzięki
Hmm, 9/100 trochę dużo nawet przy ciężkiej nodze. U mnie raz przekroczyło 9, ale wtedy auto było załadowane po dach, a nawet wyżej bo 2 rowery na bagażniku miałem.
Ostatnio zmieniony wt kwie 22, 2008 17:21 przez majki75, łącznie zmieniany 1 raz.
majki
Hmm, 9/100 trochę dużo nawet przy ciężkiej nodze. U mnie raz przekroczyło 9, ale wtedy auto było załadowane po dach, a nawet wyżej bo 2 rowery na bagażniku miałem.
Też uważam że 9 to dużo ale tak miałem. Powie to też wielu francuzów, no ale co, we Francji uczy się tak kierowców aby w mieście używać 3. biegu i nic więcej. To MK4 z silnikiem 1,4 spali sobie lepiej niż 9 litrów w mieście
Też uważam że 9 to dużo ale tak miałem. Powie to też wielu francuzów, no ale co, we Francji uczy się tak kierowców aby w mieście używać 3. biegu i nic więcej. To MK4 z silnikiem 1,4 spali sobie lepiej niż 9 litrów w mieście
Dzięki
Mój golfik pali średnio 7/100, najczęściej jeżdżę w cylku mieszanym.Najmniej spalił mi 6,7 ale wtedy było więcej trasy...
Ostatnio zmieniony ndz kwie 27, 2008 15:36 przez looki8329, łącznie zmieniany 1 raz.
A to tak, każda nierówna praca silnika zwiększa zużycie.lnd7 pisze:silnik przerywał, miał nie równe obroty oraz wzrosło spalanie, ale po wymianie sondy szafa gra znaczy sie jezdzi
W mk3 1,6 100 konny zepsuł mi się przepływomierz (przebicie do masy) powietrza to też mi dużo palił. Zawsze radzę aby mieć w domu obd a najlepiej zaraz obdII. Sprawiłem sobie raz i zapłaciłem tylko 66 zł z przesyłką bo to chiński ale już mi się wielokrotnie odwdzięczył.
[ Dodano: 25 Kwi 2008 23:19 ]
A wiesz jak osiągnąć chyba rekord? Zresetuj go w czasie jazdy i zobaczysz, że w mieście nie wykaże nawet 4 l/100. Kiedyś dybałem po autostradzie za tirem i też go zresetowałem, mieścił się w 3l/100 km.cylinder pisze:umnie lekko ponad 6L na 100, cykl mieszany, ale wiekszosc po miescie, palił 5.8-5,9 ale na nowych kołach 16" troszke wzrosło.
Dzięki
-
- Użytkownik
-
- Użytkownik