Regulator napiecia?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Regulator napiecia?
Witam chcialbym zmienic w swoim alternatorze regulator napiecia mam 14V ale widze ze sa regulatory 14.5V czy sa one lepsze?
Pozdro
Pozdro
-
oldstaszek
- Forum Master

- Kontakt:
Należy się dopowiedź:
Napięcie ładowania w Voltach to nie prąd w Amperach...
Akumulator może być ładowany napięciem maksymalnym 14,5 V - wyżej powoduje uszkodzenia płyt.
To że masz napisane... nie oznacza że jest zły.Stosując 14,5V dajesz tym samym wyższy prąd ładowania - to masz po uruchomieniu gdy trochę"posadziłeś akumulator - taka jest"uroda"alternatora...
Napięcie ładowania w Voltach to nie prąd w Amperach...
Akumulator może być ładowany napięciem maksymalnym 14,5 V - wyżej powoduje uszkodzenia płyt.
To że masz napisane... nie oznacza że jest zły.Stosując 14,5V dajesz tym samym wyższy prąd ładowania - to masz po uruchomieniu gdy trochę"posadziłeś akumulator - taka jest"uroda"alternatora...
mojego auta jeszcze nie wyprodukowano...
- Maćkooo
- Forumowy spamer :)

Daj spokój. Jesli masz mocne światła (np H4 100W) , radio, wzmacniacz i ine pierdoły to tak juz bedzie.kutwica pisze:ale to moje napiecie jest chyba zbyt male?(13,6)i moze jak zaloze regulator 14,5 to troche podskoczy
Poza tym sprawdz jakie są skoki napięcia , ew. czy światła migoczą(np. dobrze jesli skoki wynosza 0,01V i minimalnie więcej) . Jesli nic sie nie dzieje nie zmieniaj niczego. Ja mam na nowym regulatorze na obciążeniu 13,90V.
Ostatnio zmieniony pn kwie 21, 2008 19:56 przez Maćkooo, łącznie zmieniany 1 raz.
Pomagają Tobie , pomagaj innym - pisz jak rozwiązałeś swój problem.
Zawsze do przodu :D
http://pl.youtube.com/watch?v=eT0MHN827hs&feature=related
Zawsze do przodu :D
http://pl.youtube.com/watch?v=eT0MHN827hs&feature=related