Opuszcone drzwi - jak poprawić??
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
ja mysle ze mozna to wyregulować tak ze przy max otwarciu popuścic srobe z dolnego zawiasu i drzwi u dolu przesunąć w stronę auta ( w prawo) wtedy powinny się podnieśc do góry - ale tez chyba trzeba bedzie poluzowac gorną bo tak nie da rady z samym dolem chyba .. jeszcze tego nie testowalem ale taki sie sie wydaje
Opadły mi troche drzwi przednie,strona pasażer. Tak jak na foto.
Czy wystarczy dokrecic w gornym i dolnym zawiasie te dwie małe śrubki TORX45 zakryte kapselkami?
Czy regulowac skobel od zamka w gore?
By drzwi poszly w gore.
Drzwo domykają sie dobrze, tak samo nie ma problemów z ich otwarciem ani nie chaczą o listwe progową.
Czy wystarczy dokrecic w gornym i dolnym zawiasie te dwie małe śrubki TORX45 zakryte kapselkami?
Czy regulowac skobel od zamka w gore?
By drzwi poszly w gore.
Drzwo domykają sie dobrze, tak samo nie ma problemów z ich otwarciem ani nie chaczą o listwe progową.
- Paweł Marek
- V.I.P.
nie tymi śróbeczkami nie wyregulujesz. Przesunięcie skobla w górę pomoże, ale rygiel drzwi będzie haczył i będzie się nieprzyjemnie zamykało. Siłowe szarpnięcie drzwiami ku górze na jakiś czas pomoże, a na dłużej: podłożenie podkładki międy drzwi a zawias dolny po poluzowaniu śróby.MarcoVW pisze:Czy wystarczy dokrecic w gornym i dolnym zawiasie te dwie małe śrubki TORX45 zakryte kapselkami?
Ostatnio zmieniony sob kwie 19, 2008 15:50 przez Paweł Marek, łącznie zmieniany 1 raz.
- Paweł Marek
- V.I.P.
Tylko żeby podłozyć podkładke to nic do tego ta sruba Torx 45 nie ma , tak jak Paweł Marek , pod zawias dolny i miedzy dzwi a zawias.lambert86 pisze:oo tak właśnie mam zamiar zrobić tylko musze skołować ten klucz torx 45 :pPaweł Marek pisze:a na dłużej: podłożenie podkładki międy drzwi a zawias dolny po poluzowaniu śróby.
Prosze mnie poprawić jesli sie myle
- Paweł Marek
- V.I.P.
a czym odkręcisz zawias od drzwi? Musisz popuścić tą śróbę, włożyć podkładkę z nacięciem żeby całkiem nie trzeba śróby wyjmować i dokręcić. 5 minut zabawy poświęcone na wykonanie odpowiedniej podkładki
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- Paweł Marek
- V.I.P.
masz racje drzwi nie trzeba zdejmować tylko kolega pisze o tej śrubie pod czarnym kapslem trochę zle napisałem ale chciałem wyjaśnić że jak poluzujesz te śruby to można zdjąć drzwi z zawiasów
Ostatnio zmieniony ndz kwie 20, 2008 22:53 przez jojo32, łącznie zmieniany 2 razy.