Witam... mam problem z wymianą klocków... Nie mam zwornicy żeby wepchnąć ten tłoczek co popycha klocki i nie wiem czym go tam można jeszcze wepchnąć... Nie chce odkręcać odpowietrzników bo musiałbym póxniej odpowietrzać wszystko a nie mam czasu na to dzisiaj... prosze o jakieś sugestie...
Z góry dzieki
Problem z wymianą klocków
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- hakersharp
- Nowicjusz

W przednich zaciskach tłok wystarczy wcisnac, np .zaprzec sie mlotkiem lub takimi wiekszymy szczypocami nastawnymi objąć cały zacisk i wciskac tłok.
Z tyłu nietety sa tłoczki wkrecane, trzeba jednoczesnie wkrecac i wciskać. Samo wciskanie spowoduje uszkodzenie tłoka. Do tego celu sa specjalne narzedzia lub samoróbka , gdzies na forum byla ona pokazana.

Z tyłu nietety sa tłoczki wkrecane, trzeba jednoczesnie wkrecac i wciskać. Samo wciskanie spowoduje uszkodzenie tłoka. Do tego celu sa specjalne narzedzia lub samoróbka , gdzies na forum byla ona pokazana.
- hakersharp
- Nowicjusz

Dzięki bardzo... Zrobiłem sobie zwornice i potem już nie było problemu
Ostatnio zmieniony sob kwie 19, 2008 18:18 przez hakersharp, łącznie zmieniany 1 raz.