Golf Q
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Golf Q
Ilu konne sa golfy Q 1.9 TDI, data produkcji: koniec 2003
i jeszcze drugie pytanie: czy ktos mi moze powiedziec ile srednio oleju bierze taki silnik bo slyszalem ze one troche biora tzn. ze norma jest dolewanie pomiedzy wymianami dzieki
i jeszcze drugie pytanie: czy ktos mi moze powiedziec ile srednio oleju bierze taki silnik bo slyszalem ze one troche biora tzn. ze norma jest dolewanie pomiedzy wymianami dzieki
-
- VW Baron
- Auto: Szukam... i NC700X
Uuuu to ja chyba z MK4 (jako kolejnego golfa) zrezygnuje..Corvax pisze:Q to ostatni wypust golfa MK4, co do silnika nie bede sie wypowiadał, bo moze mieć kazdy, łącznie z sdi. Jesli mozesz podaj oznaczenie silnika.
Norma VW to 1l na 1000km , auta z turbiną zawszę będa chlac olej - w zalezności od stylu jazdy.
Pozdro
Gitner
2004 - 2010 był MK3 Variant . . . od 2010 jest Variant służbowy . . .
Wykres 1Z seria + R
FAQ - Tempomat za grosze !!!
Wykres 1Z seria + R
- blackwhite
- Użytkownik
- Kontakt:
-
- VW Baron
- Auto: Szukam... i NC700X
Daja taka norme poniewaz nie moga sobie poradzic z ubywajacym olejemCorvax pisze:nie, na 1000 , jak kiedyś kupisz nowego golfa na dotarciu, będziesz wiedział dlaczego VW daje taką normę
Pozdro
Gitner
2004 - 2010 był MK3 Variant . . . od 2010 jest Variant służbowy . . .
Wykres 1Z seria + R
Wykres 1Z seria + R
- blackwhite
- Użytkownik
- Kontakt:
Teraz nowych samochodów sie nie docoera jak kiedyś i nawet pierwszy raz oleju po 5000 km się nie wymienia tylko po 15000 a nawet czasem po 30000 km.
Normalne, że jak się ostro jeździ to nawet w nowym aucie trzeba dolać 1litr oleju na 10 000 km, no ale bez przesady, norma może być 0,04 litra/1000 km, ale nie litr.
Normalne, że jak się ostro jeździ to nawet w nowym aucie trzeba dolać 1litr oleju na 10 000 km, no ale bez przesady, norma może być 0,04 litra/1000 km, ale nie litr.
Black
blackwhite pisze:Teraz nowych samochodów sie nie docoera jak kiedyś i nawet pierwszy raz oleju po 5000 km się nie wymienia
nie wymienia, ale dolewa - miałem swego czasu pod opieką Fabie - nówka sztuka, przez pierwsze 6-8tys chlała olej jak paliwo , potem się uspokoiła
Pozdor
Corvax | A4 1.8tQ BEX | MK7 Alltrack 1.8TSI CJSB
Corvax | A4 1.8tQ BEX | MK7 Alltrack 1.8TSI CJSB
- blackwhite
- Użytkownik
- Kontakt:
Dlewać się dolewa tu się zgodze.Corvax pisze:nie wymienia, ale dolewa - miałem swego czasu pod opieką Fabie - nówka sztuka, przez pierwsze 6-8tys chlała olej jak paliwo Razz, potem się uspokoiła Smile
Ja też miałem Astre nówke sztuke, pierwszy przegląd miała po 30 000 km ale oleju zjadła przez ten czas 1,5 litra i tyle trzeba było dolac.
Black