podobno nowsze modele biora sygnal z halla.tomek860 pisze:a w benzyniakach z cewki o ile dobrze pamietam
zgadzam sie z gutim...tu chodzi o obroty mocy maksymalnej...wyzej juz nie ma sensu krecic bo nic wiecej nie wykrzesisz...a na logike:czemu przy 120 zamiast V jest III???i kreski sa na czerwono???grandilodz pisze:Kreski są zamiast obrotomierza (można powiedzieć że to ująć ż
e jest to obrotomierz) pokazują najlepszy moment obrotowy silnika np. zaczynam wyprzedzać auta zaczynam od 4 przy 80 wyprzedzam tira i ciagne autem patrze dalej mozna inne auta wyprzedzac i rura do przodu na liczniku juz 120 trzeba wrzucic 5 bo zabraknie nam mocy , krotko mówiąc pokazują nam najlepszy moment obrotowy sla silnika , nie zauwazyliscie że jak wrzuca sie sie 5 przy 120 to auto ma kopa?
mam to samo...czy to jakas choroba?????guti pisze:przy 120 o ja IV zapodaje
[ Dodano: 17 Kwi 2008 03:13 ]
aha...pisze troche na wyczucie ale obrotek zbudowany jest na jakiejs diodzie chyba zenera...albo ona albo jakis inny element nie laczy i stad te roznice we wskazaniach???A czy jest tam jakaś część którą się wymienia??bo ostatnio obrotomierz zaczął mi szaleć. Silnik normalnie pracuje, powinien mieć np 3000 obr a wskazuje 1200. Jak auto zgaszę i odpalę jeszcze raz to jest dobrze.