Skradziono licznik, musze zalozyc drugi, jaki?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Skradziono licznik, musze zalozyc drugi, jaki?
Panowie i Panie prośba o pomoc!!!
Próbowano mi skraść golfa IV ale szczęście w nieszczęściu że się im nieudało. Pomimo tego zginął licznik, i zniszczyli stacyjkę. Jak mam zamontować nowy licznik i na co muszę zwracać uwagę przy zakupie nowych zegarów i stacyjki. GOLF IV 2000r 1,4 16V bez komputera. Dodam że auto mam od dwóch tygodni. Proszę pomóżcie.
Próbowano mi skraść golfa IV ale szczęście w nieszczęściu że się im nieudało. Pomimo tego zginął licznik, i zniszczyli stacyjkę. Jak mam zamontować nowy licznik i na co muszę zwracać uwagę przy zakupie nowych zegarów i stacyjki. GOLF IV 2000r 1,4 16V bez komputera. Dodam że auto mam od dwóch tygodni. Proszę pomóżcie.
Ostatnio zmieniony śr kwie 16, 2008 17:32 przez herakles, łącznie zmieniany 1 raz.
- pszczyna
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
Zapytaj GREGA o licznik bo będzie wymieniał swój na inny z komputerem więc ci chyba odstąpi za rossądną cene
Co do stacyjki najtaniej wyjdzie komplet (stacyjka+ wkładki) ze SKODY ok 400zł
Co do stacyjki najtaniej wyjdzie komplet (stacyjka+ wkładki) ze SKODY ok 400zł
Ostatnio zmieniony śr kwie 16, 2008 17:46 przez pszczyna, łącznie zmieniany 1 raz.
1. zegary z CAN musisz kupić - najlepiej jakbyś znał kod immo w tych zegarach bo potrzebny ci będzie do zakodowania kluczyków
2. kluczyki o stacyjkę kup w jednym komplecie wraz z zamkiem drzwi itd - w razie problemów - może mógłbym pomóc ale na kluczykach byłby znaczek skoda
3. Wkłądasz nowe zegary, stacyjkę, kodujesz immo w kluczykach i jeździsz
2. kluczyki o stacyjkę kup w jednym komplecie wraz z zamkiem drzwi itd - w razie problemów - może mógłbym pomóc ale na kluczykach byłby znaczek skoda
3. Wkłądasz nowe zegary, stacyjkę, kodujesz immo w kluczykach i jeździsz
Dzięki za pomoc.
Znalazłem na alegro stacyjke z zamkami za 280 zł. Myśle ze to dobra cena.
Tylko mam jeszcze jedno pytanie, czy jest taka opcja że zostawiam stare klucze a kupuje tylko wklądki do zamka i stacyjki. Jeżeli tak to na bank złodziej wyciągnął zegary żeby je rozkodować i czy on może je jescze użyć.
Znalazłem na alegro stacyjke z zamkami za 280 zł. Myśle ze to dobra cena.
Tylko mam jeszcze jedno pytanie, czy jest taka opcja że zostawiam stare klucze a kupuje tylko wklądki do zamka i stacyjki. Jeżeli tak to na bank złodziej wyciągnął zegary żeby je rozkodować i czy on może je jescze użyć.
- pszczyna
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
Dziwna sprawa złodzieje aut w to się nie bawią ---maja laptop i poprzez złącze komputera rozkodowują IMO zależy im przecież na czasie!!!!!
Co do stacyjki to jest tak –gdyby była rozbieralna to tylko płytki byś pozamieniał i kluczyk by chodził lecz jest nierozbieralna a ty teraz nie masz nawet licznika !!!!! więc IMO będziesz musiał kupić uniwersalne takie które będzie można zakodować ,to te pastylki w kluczyku.
Co do zamków to wkładek teoretycznie nie potrzebujesz ponieważ można je wyciągnąć i rozebrać ,płytki zrobić pod nowy kluczyk lecz będziesz potrzebować parę innych płytek numerkowych odpowiadających danemu wycięciu ja miałem to szczęście że znajomy miał parę rozwalonych wkładek to poszło gładko .
Co do stacyjki to jest tak –gdyby była rozbieralna to tylko płytki byś pozamieniał i kluczyk by chodził lecz jest nierozbieralna a ty teraz nie masz nawet licznika !!!!! więc IMO będziesz musiał kupić uniwersalne takie które będzie można zakodować ,to te pastylki w kluczyku.
Co do zamków to wkładek teoretycznie nie potrzebujesz ponieważ można je wyciągnąć i rozebrać ,płytki zrobić pod nowy kluczyk lecz będziesz potrzebować parę innych płytek numerkowych odpowiadających danemu wycięciu ja miałem to szczęście że znajomy miał parę rozwalonych wkładek to poszło gładko .
- grandi
- Lord GTI
- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
Od kogo kupiłeś to auto ? jakaś młoda osoba komis? proponował bym założenie blokady skrzyni biegów bo dla mnie to troche dziwna sprawa koszt okolo 400 zlherakles pisze:Dodam że auto mam od dwóch tygodni.
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
dziwni ci złodzieje to fakt - zegary wziął może kolekcjoner? herakles, który rok auta - bo od tego zależy jakie zegary ci potrzebne, drugie pytanie miałeś MFA? Może złodziej to desperat a może przyjdzie ponownie z zegarami i dorobionym immoherakles pisze:Tak swoją drogą zastanawia mnie dlaczego te auto jest jeszcze moją własnością.
Zegary były bez MFA. Ale z tego co wiem to auto ma kompa. Rozmawiałem z elektrykiem samochodowym i powiedział że jak złodzieje mają zegary to mogą rozkodować immobilajzer i wrócą po auto. I powiem wam że przez chwilę miałem taką myśl żeby zanocować w golfie jedną noc i poczekać. Jest jeszcze jedna opcja że ktoś ich spłoszył bo to naprawde wyglądało profesjonalnie.
Ostatnio zmieniony śr kwie 16, 2008 22:52 przez herakles, łącznie zmieniany 1 raz.
Auto teraz jest zabezpieczone stoi w pewnym miejscu. Ciekawe czy ktoś miał kiedyś takie przeboje? Najgorsze jest to że auto jest naprawdę fajne i szkoda by było. do tej pory miałem III.
Ostatnio zmieniony śr kwie 16, 2008 23:08 przez herakles, łącznie zmieniany 1 raz.
noo w Poznaniu - łomem w zegary - pękły na pół - wyrwali - na szybko następne podpięte i heja - auto odnalezione po 2 tygodniach (dlatego wiem jak zrobiono kradzież)herakles pisze:Ciekawe czy ktoś miał kiedyś takie przeboje?
[ Dodano: Sro Kwi 16, 2008 11:36 pm ]
kumpel który widział te zegary stwierdził ze musiał być to łom lub coś podobnego bo łądnie pękły w połowie