mk3 aktualizacja - problem z zamkami i centralnym...

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Szyszon
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

mk3 aktualizacja - problem z zamkami i centralnym...

Post autor: Szyszon » pn wrz 26, 2005 09:56

aktualizacja na ostatniej stronie "Problem z zamkami :hmm: "

Witam

Stało się, golfina kupiona(w sensie teoretycznym, odbieram go na dniach)... 1,9 TDi 90 PS '94

Chcialem Was zapytac o kilka spraw z nim zwiazanych...

1. Przy kupnie samochodu płaci sie jakis podatek od wzbogacenia? (podatek od czynności cywilnoprawnych) lub podobny?
2. Auto jest na polskiej desce ale skonczyło sie ubezpieczenie, jakie są koszta ubezpieczenia takiego samochodu? (pomijamy AC) zero zniżek :panna: (może kto ma taki model niech napisze gdzie i ile płaci)
3. Chciałbym wymienic rozrząd,olej,filtr, ile kosztuje taka impreza w warsztacie?? :goof: Na temat oleju przejechałem wszystkie tematy i chyba postawie na półsyntetyk, auto ma natrzaskane ok 215 tys, a wczesniej nie wiadomo co tam wlano...
4. Kata sam wybebeszę :bajer:
Ostatnio zmieniony ndz lis 06, 2005 22:39 przez Szyszon, łącznie zmieniany 4 razy.

Pozdrawiam
Szymon
[img]http://www.robisoft.com.pl/szyszon/vwgolf/golf.jpg[/img]

Awatar użytkownika
Corvax
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: Corvax » pn wrz 26, 2005 10:17

Szyszon pisze:1. Przy kupnie samochodu płaci sie jakis podatek od wzbogacenia?
Podatek od czynnosci cywilno prawnych 2% (PCC), w zalezności od umowy paci go sprzedający lub kupujacy - jesli nie zostało to sformuowane w umowie obie strony płaca solidarnie :)

Szyszon pisze:Na temat oleju przejechałem wszystkie tematy i chyba postawie na półsyntetyk,
dobry wybór

Pozdor
Corvax | A4 1.8tQ BEX | MK7 Alltrack 1.8TSI CJSB

Awatar użytkownika
foxiu2k5
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: foxiu2k5 » pn wrz 26, 2005 10:23

Szyszon pisze:2. Auto jest na polskiej desce ale skonczyło sie ubezpieczenie, jakie są koszta ubezpieczenia takiego samochodu? (pomijamy AC) zero zniżek (może kto ma taki model niech napisze gdzie i ile płaci)
Ja przy 65% znizki w PZU place bez NW 325 zl x 2 ... Tobie dojdzie -5% z racji ze to klekot

Awatar użytkownika
Szyszon
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: Szyszon » pn wrz 26, 2005 10:29

Corvax pisze:Podatek od czynnosci cywilno prawnych 2% (PCC), w zalezności od umowy paci go sprzedający lub kupujacy - jesli nie zostało to sformuowane w umowie obie strony płaca solidarnie :)
Kto ustala wartość samochodu? Bo umowa raczej nie ma tu wiele do gadania... ja go biore za 11 tys...

Pozdrawiam
Szymon

Awatar użytkownika
Corvax
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: Corvax » pn wrz 26, 2005 10:38

Jak do tej pory robiła to Miła Pani w US, na podstawie Eurotaxu, jednak słyszałem ostatnio, że honoruja kwoty na umowach...

Pozdor
Corvax | A4 1.8tQ BEX | MK7 Alltrack 1.8TSI CJSB

Awatar użytkownika
foxiu2k5
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: foxiu2k5 » pn wrz 26, 2005 10:40

Do 2 tys jestes zwolniny z oplaty. Jesli zanizysz o 1-2 tys i bedziesz sie upieral ze tyle za niego dales ( i bedziesz przekonywujacy ) to policza od umowy, jesli nie to wezma taryfikator. Nie dopisuj nic w stylu ( do remontu ) bo znam i takie przypadki gdzie w sprawe wplatywano rzeczoznawce ...

Awatar użytkownika
blackwhite
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: blackwhite » pn wrz 26, 2005 10:56

foxiu2k5 pisze:Do 2 tys jestes zwolniny z oplaty. Jesli zanizysz o 1-2 tys i bedziesz sie upieral ze tyle za niego dales ( i bedziesz przekonywujacy ) to policza od umowy, jesli nie to wezma taryfikator
To raczej ryzykowne ponieważ nikt w to nie uwierzy i wtedy dowalą mu wg taryfikatora.Najlepiej podać cenę z umowy i to będzie najbezpieczniejsze.
Co do opłaty za OC to róznie bywa w różnych miastach ale powinno Cię wyjść w granicach 1000 pln.No chyba , że masz prawko poniżej roku to jeszcze więcej , a i chyba jak nie masz 25 lat też coś dodają.
Co do filtrów powietrza, oleju i rozrządu to koszt z robocizną około 470 zeta.
Podatek jak już koledzy pisali to 2% od wartości auta.

Black

Awatar użytkownika
imp
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: imp » pn wrz 26, 2005 11:00

ac jezeli nie masz znizek zeżre cie w całości..mnie w skarbówce babka nie chciała słuchac wzięła eurotax...policzyła 2 % koniec gadania w um około 180 zeta na blaty naklejki dowód etc...aha skarbówke płacimy do 2 tygodni od daty na umowie..potem jyz płacimy odsetki 12 % w skli roku...autko przerejstrowujemy do miesiąca i tak samo do miesiaca musimy wykupic przynajmniej oc....olej wybrałes dobry.. a rozrząd w tdi to nie wiem...
pozatym gratuluje furaka I CZEKAMY NA FOTKI!!!!!!!!!!!!

[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=53310&postdays=0&postorder=asc&start=0]my ex mk3 GTI 20 jahre by ABF[/url]
[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=2269482#2269482]actual mk4 GTI Exlusive by AGU[/url]

6N 1.4 8V/MK4 1.6 8V/MK3GTI 2.016v/DERBY 1.1 8V/MK4GTI 1.8T 20V/6N 1.3 8V/A4 B6 1.9TDI/A4 B7 2.0TDI

Awatar użytkownika
Szyszon
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: Szyszon » pn wrz 26, 2005 11:12

blackwhite pisze:No chyba , że masz prawko poniżej roku to jeszcze więcej , a i chyba jak nie masz 25 lat też coś dodają.
Tak niestety jest... :panna: ponizej roku prawko i ponizej 25 lat... wezmę współwłaściciela, wiek odpadnie, prawko tez... czyli zamiast 140 % bedzie 100 :goof: dobre i to!
imp pisze:pozatym gratuluje furaka I CZEKAMY NA FOTKI!!!!!!!!!!!!
Jasna sprawa :grin: w końcu fotograf jestem :helm: CLICK

Pozdrawiam
Szymon

Padre80
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: Padre80 » pn wrz 26, 2005 11:53

Ja miałem auto na współwłaściciela z ojcem i miałem jego zniżki a moje sobie pomalutku rosły, teraz mam już tylko na siebie bo sie dochrapałem już dużęj zniżki. Z rejestrowaniem na współwłaściciela uważaj bo w razie jakiegoś dzwona zniżki tracą obydwaj współwłaściciele, lecz jak by sie nie patrzył to sie opłaca
Szyszon pisze:blackwhite napisał/a:
No chyba , że masz prawko poniżej roku to jeszcze więcej , a i chyba jak nie masz 25 lat też coś dodają.

Tak niestety jest... ponizej roku prawko i ponizej 25 lat... wezmę współwłaściciela, wiek odpadnie, prawko tez... czyli zamiast 140 % bedzie 100 dobre i to!

Tu niestety nie masz racji, nawet jeśli masz starszego współwłaściciela z wiekszym stażem prawa jazdy to i tak policzą ci zwyżke za twój wiek i za prawko, kożysta sie tylko na zniżkach za bezszkodową jazde, no i na wyrabianiu sobie zniżek

[url=http://imageshack.us][img]http://img514.imageshack.us/img514/7067/lubuskamj2wr1.jpg[/img][/url]

Gitner
VW Baron
VW Baron
Auto: Szukam... i NC700X

Re: mk3 Ubezpieczenie,Podatek,Rozrząd Olej,Kat wszystko w je

Post autor: Gitner » pn wrz 26, 2005 12:11

Szyszon pisze:2. Auto jest na polskiej desce ale skonczyło sie ubezpieczenie, jakie są koszta ubezpieczenia takiego samochodu? (pomijamy AC) zero zniżek :panna: (może kto ma taki model niech napisze gdzie i ile płaci)
Mam ten model i rok. Skladka podstawowa 1281zl (Samopomoc).

Pozdro
Gitner

2004 - 2010 był MK3 Variant . . . od 2010 jest Variant służbowy . . .
Wykres 1Z seria + R
FAQ - Tempomat za grosze !!!

Awatar użytkownika
spek
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: spek » pn wrz 26, 2005 12:22

A nie możesz zarejestrować na ojca lub jakiegoś wujka który ma 60% zniżek i po kłopocie jak wujo zarejestruje w innej firmie niż ma swój samochód to jak zrobisz jakiegoś dzwonka którego ci oczywiście nie życzę to wujowi zabiorą 5% zniżki tylko z jednej firmy tak że zero ryzyka ja się ostatnio rozwaliłem a samochód miałem zarejestrowany na Mame w Compensie a Mama ma swój w PZU to polecą jej zniżki tylko w Compensie jak podpisywaliśmy umowę z compensą to byłem normalnie w dowodzie jako współwłaściciel ale się powiedziało że nie mam prawa jazdy i tym autem nie będę śmigał i po problemie dzwonka zrobiłem i wszystko w porządku.

[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=90278][b]Mój Golf MK3 nowe fotki str.3[/b][/url]
[url=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/abcf7e3dfb9eede9.html][img]http://images31.fotosik.pl/119/abcf7e3dfb9eede9m.jpg[/img][/url]

Awatar użytkownika
Szyszon
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: Szyszon » pn wrz 26, 2005 12:34

Padre80 pisze: Tu niestety nie masz racji, nawet jeśli masz starszego współwłaściciela z wiekszym stażem prawa jazdy to i tak policzą ci zwyżke za twój wiek i za prawko, kożysta sie tylko na zniżkach za bezszkodową jazde, no i na wyrabianiu sobie zniżek
o fuck :wazup: to nie wiedziałem...
spek pisze:A nie możesz zarejestrować na ojca lub jakiegoś wujka który ma 60% zniżek i po kłopocie jak wujo zarejestruje w innej firmie niż ma swój samochód to jak zrobisz jakiegoś dzwonka którego ci oczywiście nie życzę to wujowi zabiorą 5% zniżki tylko z jednej firmy
Wszystko ladnie pieknie, znajde kogoś z taką zniżką ale kto mi na to pojdzie :goof: troche tego nie kumam, mam Szwagra :finga: który ma 60 % w PZU...

jak te pierunskie znizki funkcjinuja? Tylko w jednej firmie? Chcac isc do samopomocy startuje od zera?
Pier**** polskie prawo :grrr:

Pozdrawiam
Szymon

Gitner
VW Baron
VW Baron
Auto: Szukam... i NC700X

Post autor: Gitner » pn wrz 26, 2005 12:48

Szyszon pisze:jak te pierunskie znizki funkcjinuja? Tylko w jednej firmie? Chcac isc do samopomocy startuje od zera?
Nie startujesz od zera. Twoj szwagier majac 60% znizki, taka sama dostanie w Samopomocy i innych towarzystwach.
Jednak jesli uszkodzisz auto to:
- zabiora mu 5% w tylko Samopomocy (jesli tam ubezpieczysz na szwagra)
- zabiora mu 5% znizki na kazde auto w PZU (jesli ty ubezpieczysz na szwagra w PZU)
Jesli szwagier uszkodzi swoje auto to:
- traci 5% znizki w PZU
- nie traci znizki w Samopomocy.

Jednak to sie moze wkrotce szybko zmienic gdyz ma nastapic szybka wymiana informacji pomiedzy ubezpieczycielami. Ale jak szybko.. tego nikt nie wie..

Pozdro
Gitner

2004 - 2010 był MK3 Variant . . . od 2010 jest Variant służbowy . . .
Wykres 1Z seria + R
FAQ - Tempomat za grosze !!!

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”