Ile powinien wskazywac licznik RP
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Ile powinien wskazywac licznik RP
Witam gdyby ktos mi pomogl ile naprawde powinien pokazywac licznik np przy 3 tys obrotow na 3, 4, 5 biegu zeby miec jakis odnosnik o ile zle wskazuje 
- grandi
- Lord GTI

- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
Masz znaczniki na liczniku ?
Takie czerwone kreski przy km , można powiedzieć że to jest obrotomierz
3-40 km/h 2 tys obrotów
4-60km/h 2 tys
5-70km/h 2 tys
Takie czerwone kreski przy km , można powiedzieć że to jest obrotomierz
3-40 km/h 2 tys obrotów
4-60km/h 2 tys
5-70km/h 2 tys
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
guti, skrzynka wyglada na 4T, a co do tych znacznikow na liczniku to mam je tak na 50, 80 i 120
[ Dodano: 16 Kwi 2008 15:47 ]
opony 185/60 R14 dodaje jeszcze foto licznika z tymi czerwonymi kreseczkami ale chyba one nie beda od tego...jesli nie to do czego? moze jakies ograniczenia dotyczace np nie wiem ile w zabudowanym niezabudowanym autostradzie??
sorry za jakosc zdjecia 
[ Dodano: 16 Kwi 2008 15:47 ]
opony 185/60 R14 dodaje jeszcze foto licznika z tymi czerwonymi kreseczkami ale chyba one nie beda od tego...jesli nie to do czego? moze jakies ograniczenia dotyczace np nie wiem ile w zabudowanym niezabudowanym autostradzie??
sorry za jakosc zdjecia - guti
- Mistrz KieroVWnicy

- Kontakt:
I szy bieg na 3 tys - 25 km/h
II bieg na 3 tys - 45 km/h
III bieg na 3 tys - 68 km/h
IV ty bieg na 3 tys - 97 km/h
V ty bieg na 3 tys - 118 km/h
takie sa przeliczenia dla skrzyni 4T i opon w rozmiarze 185/60/14
[ Dodano: Sro Kwi 16, 2008 4:07 pm ]
gdzies czytalem ze te kreseczki to sa ograniczenia pradkosci, 50 masz w zabudowanym , 80 w niezabudowanym i ok 130 na autostradzie, nie wiem na jakie drogi produkowali golfy, kiedys te punkty czerwone skladału sie z takich malutkich kreseczek , powiedzmy dwie kreseczki to dotad jedzie sie na II biegu , 3 kreski to na trzecim biegu itd. Tak przynajmniej mial kumpel w PNce bez obrotomierza, pewnie chodzilo o ekonomie w spalaniu .
II bieg na 3 tys - 45 km/h
III bieg na 3 tys - 68 km/h
IV ty bieg na 3 tys - 97 km/h
V ty bieg na 3 tys - 118 km/h
takie sa przeliczenia dla skrzyni 4T i opon w rozmiarze 185/60/14
[ Dodano: Sro Kwi 16, 2008 4:07 pm ]
gdzies czytalem ze te kreseczki to sa ograniczenia pradkosci, 50 masz w zabudowanym , 80 w niezabudowanym i ok 130 na autostradzie, nie wiem na jakie drogi produkowali golfy, kiedys te punkty czerwone skladału sie z takich malutkich kreseczek , powiedzmy dwie kreseczki to dotad jedzie sie na II biegu , 3 kreski to na trzecim biegu itd. Tak przynajmniej mial kumpel w PNce bez obrotomierza, pewnie chodzilo o ekonomie w spalaniu .
Zycie jest za krótkie , zeby jezdzic DIESLEM!!

- grandi
- Lord GTI

- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
guti pisze:gdzies czytalem ze te kreseczki to sa ograniczenia pradkosci, 50 masz w zabudowanym , 80 w niezabudowanym i ok 130 na autostradzie, nie wiem na jakie drogi produkowali golfy, kiedys te punkty czerwone skladału sie z takich malutkich kreseczek , powiedzmy dwie kreseczki to dotad jedzie sie na II biegu , 3 kreski to na trzecim biegu itd. Tak przynajmniej mial kumpel w PNce bez obrotomierza, pewnie chodzilo o ekonomie w spalaniu .
e jest to obrotomierz) pokazują najlepszy moment obrotowy silnika np. zaczynam wyprzedzać auta zaczynam od 4 przy 80 wyprzedzam tira i ciagne autem patrze dalej mozna inne auta wyprzedzac i rura do przodu na liczniku juz 120 trzeba wrzucic 5 bo zabraknie nam mocy , krotko mówiąc pokazują nam najlepszy moment obrotowy sla silnika , nie zauwazyliscie że jak wrzuca sie sie 5 przy 120 to auto ma kopa?
w benzynie dla przy kładu mam strzałki
50-3 bieg
80-4 bieg
120-5bieg
a w Dieslu już
50-3 bieg
90-4 bieg
130-5 bieg
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...
guti pisze:tomek860, w dieslach bierze z alternatora, a w benzyniakach z cewki o ile dobrze pamietam
A czy jest tam jakaś część którą się wymienia??bo ostatnio obrotomierz zaczął mi szaleć. Silnik normalnie pracuje, powinien mieć np 3000 obr a wskazuje 1200. Jak auto zgaszę i odpalę jeszcze raz to jest dobrze.