No moze nie trzy slowa ale na pewno kilka pytan
Interesuja mnie nastepujace kwestie:
1) koszty eksploatacji (tzn czy sa duze roznice w cenie czesci w stosunku do silnikow nie 16v, czy jest cos co czesto sie psuje, co jest bolaczka tych aut, jaki koszt rozrzadu etc.)
2) jakie jest spalanie benzyny w jezdzie po miescie i na trasie (nie chodzi mi tu o jazde bez gazu i na luzie , ale o REALNE spalanie samochodu)
3) czy moze ktos z Was zagazowal ten silniczek? jakie sa orientacyjne koszty instalacji i jak wyglada spalanie gazu (rowniez real)
4) czy polecacie to auto jako samochod do normalnej jazdy, bez palenia gumy na skrzyzowaniach i szalenstw na recznym
5) czy KR to jedyne 16v w golfach? w jakich latach wychodzily mk2 z tymi motorami i na co zwrocic szczegolna uwage przy ewentualnym zakupie?
6) czy moze byly wersje mk2 z KR w automatycznej skrzyni??
Z gory dziekuje za odpowiedzi!
Trzy slowa do wlascicieli KR'a ...
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Re: Trzy slowa do wlascicieli KR'a ...
Cockney pisze:No moze nie trzy slowa ale na pewno kilka pytan
Interesuja mnie nastepujace kwestie:
1) koszty eksploatacji (tzn czy sa duze roznice w cenie czesci w stosunku do silnikow nie 16v, czy jest cos co czesto sie psuje, co jest bolaczka tych aut, jaki koszt rozrzadu etc.)
2) jakie jest spalanie benzyny w jezdzie po miescie i na trasie (nie chodzi mi tu o jazde bez gazu i na luzie , ale o REALNE spalanie samochodu)
3) czy moze ktos z Was zagazowal ten silniczek? jakie sa orientacyjne koszty instalacji i jak wyglada spalanie gazu (rowniez real)
4) czy polecacie to auto jako samochod do normalnej jazdy, bez palenia gumy na skrzyzowaniach i szalenstw na recznym
5) czy KR to jedyne 16v w golfach? w jakich latach wychodzily mk2 z tymi motorami i na co zwrocic szczegolna uwage przy ewentualnym zakupie?
6) czy moze byly wersje mk2 z KR w automatycznej skrzyni??
Z gory dziekuje za odpowiedzi!
1. Ceny części raczej nie są tanie napewno droższe niż 8v ale nie wiem bo nie miałem.
2. od 9 do nieskończoności a tak serio to średnio 11 mi wychodzi.
3. gaz to :green_fuck: zło w tych silnikach
4. Polecam
5. Silnik to PL 129 koni i KR 139 Sprawdź czy równo chodzi czy nie ma wycieków
6. Raczej nie było
Pozdrawiam
Było: mk2 GTI16v KR, Polo 6n Jest: Audi A4 B5 i Polo 9n "Cricket"