Gasnący silnik w golf 2...

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Melnir
Nowicjusz
Nowicjusz

Gasnący silnik w golf 2...

Post autor: Melnir » ndz wrz 25, 2005 12:23

Witam!
Tydzien temu kupilem Golf-2 1.8 benzyna, rocznik '92
Przeszedl przeglad, wszystko bylo si, az przejechalem nim 330km
I nagle po odpaleniu silnika zaczal sie dlawic, nie reagowal na gaz...
Poczatkowo myslalem ze to brak paliwa albo woda w nim ale po dolaniu na stacji objaw zniknal na kilka minut po czym sie powtorzyl...
Do domu dojechalem metoda "skokowa" naciskajac pedal gazu w dol i gore tak jakbym recznie mu pompowal paliwo... co to moze byc? pompa paliwowa? czy cos innego?

Pozdrawiam!

Komu w drogę temu Troll,
Śnieżny Troll...

Awatar użytkownika
igor002
Marysiakra
Marysiakra
Kontakt:

Post autor: igor002 » ndz wrz 25, 2005 12:40

sprawdzałes filtr paliwa układ zapłonowy itp?? moze masz przewody paliwowe zasyfione?? moze zapłon nie działać jak trzeba i nie jedzie jak powinien??

Mk3 GTI 16V ABF

qlek
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: qlek » ndz wrz 25, 2005 23:30

Miałem podobne problemy - ten sam model tylko rocznik 91. Jak dałem mu w gaz rozpędziłem się to mi gasł. Po odpoczynku odpalał i na postoju gazowałem go i bez problemu wszytko działało jak należy. Okazało się że filtr paliwa zapychał się bo dzień wcześniej brał już z dna baku. Dolewałem do pełna i dalej to samo bo w przewodach był już syf. Kosztowało mnie to na dojechanie ze Szczecina do Katowic 7 sztuk filtrów paliwa. Potem dolałem ulepszacza do paliwa "STP" i wlałem cały bak Ultimate98 i tak co jakiś czas dolewałem "STP" do baku i lałem 98. No i już jest w miarę ok.
Pozostaje mi tylko jeden problem : samozapłon po wyłączeniu zapłonu - ale to temat na inny wątek.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”