Szarpanie lewrka zmiany biegów !
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Szarpanie lewrka zmiany biegów !
Witam ! Jest tak ze przy gwałtownym ruszeniu lewarek zmiany biegów tak szarpie ze malo nie wyskoczy ! Co to moze byc ?
Najprościej podnosisz maskę, łapiesz i szarpiesz za silnik. Możesz też na pracującym silniku dodawać gazu ręcznie, pod maską i zobaczysz jak Ci się zachowuje. Powinien nieznacznie się unosić. Ja sam sobie wymieniałem: koszty całkiem spore: za wszystkie dałem coś koło 220 zł. Wymiana raczej trudna. O ile z przednią i lewą (patrząc od przodu auta) dasz dobie radę, to tą pod skrzynią ciężko jest wymienić samemu. Na pewno kanał jest potrzebny.
Co do firmy poduszek to nie pamiętam: kupiłem po prostu do danego auta i silnika. Spisują się bardzo dobrze.
Co do firmy poduszek to nie pamiętam: kupiłem po prostu do danego auta i silnika. Spisują się bardzo dobrze.
Witam
Dzisiaj bylem wlasnie z takim samym problemem u mechanika.
Tez sadzilem ze chodzi o te poduszki ale sie okazalo ze poduszki wygladaja na dobre a mam dobite przednie amortyzatory i mozliwe ze stad taki walsnie efekt. Chociaz nie jestem do konca przekonany czy faktycznie po wymianie amortyzatorow zniknie problem.
Dzisiaj bylem wlasnie z takim samym problemem u mechanika.
Tez sadzilem ze chodzi o te poduszki ale sie okazalo ze poduszki wygladaja na dobre a mam dobite przednie amortyzatory i mozliwe ze stad taki walsnie efekt. Chociaz nie jestem do konca przekonany czy faktycznie po wymianie amortyzatorow zniknie problem.