Nagrzewnica Mk III

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Dawid 19
Mały gagatek
Mały gagatek

Nagrzewnica Mk III

Post autor: Dawid 19 » sob wrz 24, 2005 09:34

Padła mi nagrzewnica,nie znalazłem żadnych informacji jak się do niej dobrać,czy ktoś może by mnie oświecił jak się do tego zabrać?!Chodzi mianowicie co odkręcić,w jakich kolejnościach itd.Golf gti (2e).
Z góry dzięki !!!

Awatar użytkownika
Dawid 19
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: Dawid 19 » sob wrz 24, 2005 12:58

A co wątpisz w to,że to nagrzewnica??? :grin: ,
-szyba przednia zawsze paruje bez względu na pogodę
-czuć wewnątrz typowy zapach dla płynu chłodniczego
-z nawiewów leci para
-gdy załącze nagrzewnicę to widzę na 15cm(taka para idzie :-) )
-dywaniki czuć płynem chłodniczym
-ubywa nieznacznie płynu chłodniczego
-pod pokrywą silnika żadnych wycieków
-przy zamknięciu nagrzewnicy nieznacznie paruje szyba przednia

Myślę,że to wystarczy do zdiagnozowania usterki!

Oczekuję od kolegów pomocy związanych z wymianą nagrzewnicy a nie wątpliwości co do mojej wiedzy dotyczącej tej usterki.
Pozdrowionka!

Awatar użytkownika
Dawid 19
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: Dawid 19 » ndz wrz 25, 2005 15:52

Dzięki Vario!Będę walczył.

Awatar użytkownika
Dawid 19
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: Dawid 19 » ndz wrz 25, 2005 18:36

Zdiagnozować potrafię ponieważ nieważne jaki to samochód czy marka objawy takie same!Ale nie miałem nigdy VW Golfa tylko inną markę!Myślę Słonko,że demontaż i montaż nagrzewnicy jest zależny od pojazdu(marki) nie ma niestety uniwersalnych konsoli.Jak wcześniej już napisałem nie wiedziałem jak się demontuje nagrzewnicę w Golfie.Moje pytanie brzmiało jak zdemontować nagrzewnicę a nie czy to usterka nagrzewnicy,a to dwa różne pytania!A pozatym nawet nie odpowiedziałeś na nie tylko próbowałeś podważyć czy to napewno.Jeżeli nie byłbym pewien to napewno inaczej sformułował bym inaczej pytanie,chyba to logiczne.Co ja robię natym forum?!Dziwne pytanie!Nawet jeżeli moja wiedza w zakresie naprawy i eksploatacji VW byłaby bardzo duża to logicznie myśląc ''siedziałbym na forum i pomagał użytkowniką tego pojazdu" a nie zadawał głupie pytania.Forum to jest stworzone z myślą o pomocy w rozwiązywaniu spraw związanych z eksploatacją(własne doświadczenia itp.) a nie do tego aby wyśmiewać się itp. Nie chce osądzać Ciebie po jednym poście!Ale przydałoby się więcej kultury i wyrozumiałości w stosunku do innych użytkowników tego wspaniałego forum.Moim zdanie na pytanie zadane jeżeli się zna odpowiedź to się odpowiada bądź podpowiada a nie zbywa głupim postem,z którego można tylko wywnioskować iloraz inteligencji piszącego!!!
Pozdrawiam wszystkich użytkowników Forum.

Awatar użytkownika
Pirat_666
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: Pirat_666 » ndz wrz 25, 2005 18:45

:satan: ostro <lol>

Nie na zawsze przykuci jesteśmy do kręgów świata, poza nimi zaś istnieje coś więcej niż wspomnienie.

piotr1979
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: piotr1979 » ndz wrz 25, 2005 19:08

ale mu pojechal.

passat b5 fl ,galaxy 1.9tdi 2005r auy,ALHAMBRA 1.8T AJH,honda civic ufo type r

Awatar użytkownika
Dawid 19
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: Dawid 19 » śr wrz 28, 2005 18:52

Wstyd się przyznać :blush: ale niestety nie udało mi się wyminić nagrzewnicy.Rozebrałem prawie wszystko zdjąłem konsole i nie mogę wydostać tej pier............. nagrzewnicy.Prawą stroną tzn. od pasażera nie mogę bo jest tam taka duża pucha z klimą a lewą nie mogę ,górą też nie......,1 cały dzień stracony :grrr: ,próbuję wyciągnąć ją górą ale wychodzi tylko ok. 2 cm i haczy o blachę te króćce co wychodzą na węże,qrwa jutro zawiozę do mechaniora i niech próbuje ,skończyła mi się cierpliwość!!!Tona śrubek,mam nadzieję,że wyjmnie mi ją.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”