Dzieki za pomoc
Czyszczenie licznika ???
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Czyszczenie licznika ???
Pod przyciskami kasowania i ustawiania zegara mam w srodku duzo kurzu który mnie codziennie denerwuje jak go widze
. Czy ktos kiedys wyciagał licznik do czyszczenia tego badziewia. Zastanawiam sie czy da sie sciagnac szybke i czy do wyciagania licznika musze zdejmowac klemy z akumulatora i czy po tej czynnosci nie bedzie problemu z komunikacja z immobilajzerem bo jak wiadomo w MK IV jest w liczniku.
Dzieki za pomoc
Dzieki za pomoc
-
greg
nie trzeba mieć obaw - odchylasz kierę w dół, odpinasz zaślepkę dolną zegarów (ta pomiędzy zegarami a kierą) , potem odkręcasz torxem 2 śrubki odchylasz zegary wypinasz 2 wtyczki i do domu z zegarami. Torx w łapkę i 4 śrubki wyp.. potem odpiansz zapinki dookoła zegarów i odejmujesz tył zegarów, obracasz zegary i za tym tyłem wyciągasz bebechy - zostaje przód wraz z szybą - teraz możesz sobie czyścicpszczyna pisze:musisz mieć obaw jedynie licz się ze zdjęciem jeszcze kierownicy
-
greg
też miałem z tym problem kiedy zakladałem aluramki. Co przetarłem szkiełko to zawsze jakiś paproch się lubił przykleićPinkFloyd pisze:Pod przyciskami kasowania i ustawiania zegara mam w srodku duzo kurzu który mnie codziennie denerwuje jak go widze
Więc zamoczyłem całość w misce(bez mechanizmu oczywiście