dziwny problem z odpalaniem auta
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
lllDEAtHlll
- Nowicjusz

dziwny problem z odpalaniem auta
Witam
mam dziwny problem z zapalaniem mojego golfa, bez roznicy czy silnik jest zimny czy cieply
podczas proby odpalenia auta "krece" czasami nascie razy bez zadnego efektu, bywa jednak i tak ze zapali za 1, 2 razem.
Czy problem moze miec zwiazek z filtrem paliwa?
generalnie jeden z mechanikow zasugerowal mi bym przed "zakreceniem" nacisnol pedal gazu z 2 razy, lecz niestety ten sposob nie skutkuje....
HELP
mam dziwny problem z zapalaniem mojego golfa, bez roznicy czy silnik jest zimny czy cieply
podczas proby odpalenia auta "krece" czasami nascie razy bez zadnego efektu, bywa jednak i tak ze zapali za 1, 2 razem.
Czy problem moze miec zwiazek z filtrem paliwa?
generalnie jeden z mechanikow zasugerowal mi bym przed "zakreceniem" nacisnol pedal gazu z 2 razy, lecz niestety ten sposob nie skutkuje....
HELP
-
lllDEAtHlll
- Nowicjusz

Golf 1.6 benzyna (pod maska filtr stozkowy) kolo filtra jest jakis regulator na imbus dochodza do niego przewody z filtra paliwa (powietrze)
[ Dodano: 12 Kwi 2008 17:41 ]
niedawno kupilem to auto i zaczynam sie martwic o rozrusznik i ogulnie o jego faktyczny stan...
jesli ktokolwiek ma jakies pomysly co do przyczyny tego dziwnego zachowania prosze o posta
[ Dodano: 12 Kwi 2008 17:41 ]
niedawno kupilem to auto i zaczynam sie martwic o rozrusznik i ogulnie o jego faktyczny stan...
jesli ktokolwiek ma jakies pomysly co do przyczyny tego dziwnego zachowania prosze o posta
-
lllDEAtHlll
- Nowicjusz

-
horacjuszz
- Mały gagatek

- Kontakt:
Mam takiego samego i pali na dotyk a tak na marginesie to okukaj pompę paliwa bardzo lubi miec za niskie ciśnienie wiadomo że z ranca jak jest zimny musisz pochechlac chwileczkę ale bez przesady. A jak już go odpalisz gaśnie może? szarpie jak dajesz gazu albo muli? wciskasz pedał gazu a on jakby nie chciał jechać? nie wiem jak go kupiłeś to weź zobacz w jakim stanie są przewody, świece zerknij na kopułkę i rozdzielacz. Posprawdzaj czy na każdej świecy masz iskrę jak tu wszystko będzie ok spróbuj przestawić zapłon minimalnie jeśli nie chcesz zerkać na pompę paliwa
A jak z rozrządem zapytam? kiedy był wymieniany? napisz coś więcej. Jeśli wszystko nie pomoże to trzeba będzie poszperać w elektryce mi sie wydaje ale poczekajmy ci inni napiszą
Mam takiego samego jak już mówiłem i był okres że ni nie wychodziłem spod maski ale za to teraz jak ta lala
przekręcam kluczyk i pali 
Mam takiego samego jak już mówiłem i był okres że ni nie wychodziłem spod maski ale za to teraz jak ta lala
-
lllDEAtHlll
- Nowicjusz

-
horacjuszz
- Mały gagatek

- Kontakt:
-
lllDEAtHlll
- Nowicjusz

-
horacjuszz