Uszkodzony przepływomierz
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Uszkodzony przepływomierz
Witam Mam na bank uszkodzony przepływomierz.Objawy: silnik spory czas miał nierówne obroty a czasami gasł, w tej chwili nie che palić na benzynie, na gazie bez problemu.
Moje pytanie czy da się jeździć bez przepływomierza (tzn.ustawić komputer w tryb awaryjny-jak to zrobić ) ponieważ wystarczy mi żeby silnik tylko odpalał na benzynie i jechał aż przełączy się na gaz.Zaznacze że auto odpala na "pych"na benzynie i chodzi na jałowym biegu ale jak dodam gazu to gaśnie.
Mój samochód to VW Jetta 1,8 wielopunktowy wtrysk 1988 benz/gaz
Moje pytanie czy da się jeździć bez przepływomierza (tzn.ustawić komputer w tryb awaryjny-jak to zrobić ) ponieważ wystarczy mi żeby silnik tylko odpalał na benzynie i jechał aż przełączy się na gaz.Zaznacze że auto odpala na "pych"na benzynie i chodzi na jałowym biegu ale jak dodam gazu to gaśnie.
Mój samochód to VW Jetta 1,8 wielopunktowy wtrysk 1988 benz/gaz
Nie był by taki pewny czy to przepływomierz. Trochę za mało napisałeś - czy objawy były na zimnym czy na gorącym silniku, czy cały czas ?
U mnie przy podobnych objawach (najpierw nierówno chodził na zimnym silniku na benzynie, póżniej wcale nie palił na benzynie na zimnym silniku) uszkodzonym elementem był czujnik podający temp na kompa. A jak jest u Ciebie ?
U mnie przy podobnych objawach (najpierw nierówno chodził na zimnym silniku na benzynie, póżniej wcale nie palił na benzynie na zimnym silniku) uszkodzonym elementem był czujnik podający temp na kompa. A jak jest u Ciebie ?
- Paweł Marek
- V.I.P.
Jeśli chodzi o silnik na wtrysku digifanta PB lub PF z Mk2 to jego następce w MK3 czyli 2E odpala bez problemu w trybie awaryjnym, ale po wyjęciu wtyczki z przepływki,z podłączoną nie zapli jeśli przepływomierz jest zepsuty. To co piszesz nie wystarcza jednak żeby przesądzać o awari przepływki.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
a jak sprawdze miernikiem przepływomierz tzn. gdzie powinien mnieć jakie wartości??
[ Dodano: 11 Kwi 2008 23:33 ]
Mój silnik ma oznaczenie RV 107 koni i jak próbuje odpalać bez wtyczki to nie da rady.
[ Dodano: 11 Kwi 2008 23:40 ]
Jeszcze jedno pytanko czy podpasuje przepływomierz od 1,3 elektroniczny wtrysk do mojego 1,8 też elektroniczny wtrysk. W Oznaczeniu mój Przepływomierz a ten od 1,3 róznią się jedną cyferka czyli mój 037906301 a ten od 1,3 030906301
[ Dodano: 11 Kwi 2008 23:33 ]
Mój silnik ma oznaczenie RV 107 koni i jak próbuje odpalać bez wtyczki to nie da rady.
[ Dodano: 11 Kwi 2008 23:40 ]
Jeszcze jedno pytanko czy podpasuje przepływomierz od 1,3 elektroniczny wtrysk do mojego 1,8 też elektroniczny wtrysk. W Oznaczeniu mój Przepływomierz a ten od 1,3 róznią się jedną cyferka czyli mój 037906301 a ten od 1,3 030906301
- Paweł Marek
- V.I.P.
nie, ewentualnie po przeróbkach co niemam sensu, szukaj z takim numerem jak masz (dokładnie). Obawiam się że masz co innego uwaloneDarek1987 pisze:czy podpasuje
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.