końcówka tłumika

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
falla_x
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

końcówka tłumika

Post autor: falla_x » pt kwie 11, 2008 23:55

wiam chial bym zalozyc u siebie taka koncowke ultera http://moto.allegro.pl/item344933678_ko ... od_ss.html 2 rurke tylko w wersji z silnikiem 1.8 ADZ tlumik skierowany jest tak jakos na bok tylko ze rura kocowka tego tlumika jest tak wyprofilowana ze pasuje prosto w to wyciecie w zderzaku tylkojak bede chial przyspawac ta podwojna koncowke do puszki tlumika ktory jest pod skosem to i kocowka pozniej nie bedize idalnie prosto na wyciecie w zderzau tylko bedze na skos

ja zrobic zeby bylo to prosto ? macie moze jakies zdiecia jak to zostalo rozwiazane u was ? jednyn tlumikarz u mnie w miescie mowi ze moze mi to ze skosa przyspawac i nic wiecej tu nie wymysli ? tragedia wogule co to za tlumikarz ehh :ass:

bo tak sobei mysle ze przecieze tlumiki dedykowane ultera tez nie maja wyprofilowanych kocowek tylko sa proste od poczatku do konca tylko moze maja poporstu weszaki winnych miejscach i dlatego pasuja

moze wystarcy wieszki przespawac po przyspawaniu tej kocowki i wtedy tlumik si enakieruje ? pytam bo nie chial bym zniszczcyc tlumika jakimis tam zbednymi przeubkami

Passat B5 FL AVF - viewtopic.php?f=91&t=335306
Obrazek

gopiter
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: gopiter » sob kwie 12, 2008 01:01

Dla dobrego tlumikarza jest to 20min roboty.Odcina kawalek tej sterczacej fajki z tlumika dopasowuje sobie kolanko (mowisz ile chcesz zeby koncowka wystawala i jak wysoko byla) przyspawuje do koncowki i potem calosc do tlumika.Mam tak zrobione u siebie jesli chcesz mozesz zerknac do mojego tematu.Jest to chyba najlelpszy sposob.Tlumika w zaden sposob tym nie uszkodzisz bo odcinasz tylko kawalek jego koncowki.Tylko zaznaczam ze musi to robic czlowiek ktory ma o tym pojecie wtedy ladnie estetycznie to zrobi.

Było MK3 - obecnie w trakcie poszukiwań następcy...

Awatar użytkownika
twardy
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: twardy » sob kwie 12, 2008 01:44

mój kolega który zajmuje sie na codzień tłumikami i spawaniem też nie miał problemów , docioł pod katem i pospawał ,
gopiter pisze:Dla dobrego tlumikarza jest to 20min roboty
dokładnia żadna filozofia , jedz do innego speca.

10mm+1,3bara=1VSTD :-)

Awatar użytkownika
falla_x
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: falla_x » sob kwie 12, 2008 07:25

gopiter pisze:Mam tak zrobione u siebie jesli chcesz mozesz zerknac do mojego tematu
a mogl bys mi tak patrzac od tylu samchdu zrobic zdecie jak masz to kolanko wyprofilowane ? byl bym wdzieczny pkazal bym temu kretynowi tlumikarzowi jak powinno to byc zrobione
twardy pisze:docioł pod katem i pospawał
dociac pod kontem nie rozumiem masz moze jakies zdiecie ?

dla tego tlumikarza kazda robota jest chyba za ciezka musze pojechac do innego miasta :crazy:

Obrazek

gopiter
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: gopiter » sob kwie 12, 2008 08:54

Nie mam teraz dostepu do kanalu zeby fotke cyknac a bez kanalu to nie da rady.Ale jesli spec od tlumikow nie wie jak to zrobic to od razu jedz do innego bo nawet jak bedzie widzial zdjecie to podejrzewam ze spartaczy robote.Szkoda nerwow.Jedz do prawdziwego fachowca i zadnego zdjecia nie bedziesz potrzebowal.

Awatar użytkownika
falla_x
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: falla_x » sob kwie 12, 2008 09:58

gopiter, moze pstrykniesz fotke telefonem tak stojac za samochodem ?

u mnie tak to wyglada

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Ostatnio zmieniony sob kwie 12, 2008 10:04 przez falla_x, łącznie zmieniany 2 razy.

Obrazek

gopiter
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: gopiter » pn kwie 14, 2008 18:58

falla_x sorry ze dopiero teraz odpisuje ale nie mialem mozliwosci wczesniej foty zrobic.Tak to wyglada u mnie.Jak widzisz nie ma w tym zadnej filozofii..
Obrazek

Awatar użytkownika
falla_x
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: falla_x » pn kwie 14, 2008 19:12

gopiter pisze:Jak widzisz nie ma w tym zadnej filozofii..
no faktycznie :)

a powiedz mi jakiej dlugosi masz ta dokladke ? albo podesli linka do auckje z taka sama ? wiem ze niektore maja az po 25cm

Obrazek

gopiter
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: gopiter » pn kwie 14, 2008 20:15

Nie pamietam dlugosci.Kupowalem to z rok temu i po prostu nie pamietam a nie chce Cie wprowadzic w blad...

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”