pozdrawiam
Znowu problem... olej śmierdzi benzyną... :|
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Znowu problem... olej śmierdzi benzyną... :|
Silniczek to ABF udokumentowane 150000km przebiegu... sprowadzony z niemiec gdzie nie wiadomo jaki olej był lany..zalałem shell półsyntetyk i było super.. 10000 zrobił ale zjadł sobie z 0.7l, znowu zalaliśmy ten sam olej i jest 1000km po wymianie...... i... patrze kurcze olej śmierdzi nieludzko benzyną i jest czarny
co poradzicie???? może mineralny zalać? albo czeka mnie jakaś wymiana uszczelniaczy :/ HELP... i podajcie m/w ile by mnie to wyszło - taka robota... WIELKIE DZIEKI ZA POMOC Z GÓRY
pozdrawiam
pozdrawiam
ale wracając do tematu.... co ja mam zrobić z tym silniczkiem? pomóżcie doradźcie..
może wartoby było najpierw rozebrać i zobaczyć pierścionki? ew. wymienić te zbierające? no bo w sumie zresztą olej i tak trzeba bedzie wymienic, a jak znowu sie zamiesza z benzyna to znowu wymiana... ile może kosztować rozebranie tego wszystkiego? bo to pewnie jest w cholere roboty...
może wartoby było najpierw rozebrać i zobaczyć pierścionki? ew. wymienić te zbierające? no bo w sumie zresztą olej i tak trzeba bedzie wymienic, a jak znowu sie zamiesza z benzyna to znowu wymiana... ile może kosztować rozebranie tego wszystkiego? bo to pewnie jest w cholere roboty...
A to już wolna wola paniedrzepsuj pisze:odpowiedziałem tzn czyli co? olej zalać minerał? czy pierścionki wymienić?
A jak nie pomoze to Motodoktor?Adamtd pisze:rozpocznij od oleju mineralnego
mi się nie wydaje dziwne:drzepsuj pisze:mi sie też to wydaje dziwne ale heh mój brat to ma noge
zrób pierścieniedrzepsuj pisze:bo ten *** jeździć nie umie poniżej 6000
Pozdor
Corvax | A4 1.8tQ BEX | MK7 Alltrack 1.8TSI CJSB
Corvax | A4 1.8tQ BEX | MK7 Alltrack 1.8TSI CJSB