Wydech Bosal - dziwny otwór
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
greg
Wydech Bosal - dziwny otwór
Wymieniałem dzisiaj tłumiki - bo w starych co prawda tłumiki ok ale już 2 razy wstawiane nowe rurki (słabi fachowcy lub słaba stal) i zobaczyłem w końcowym tłumiku na dole dziwny otwór z gwintem - przez który lekko wydostają się spaliny + wytrącająca sie woda. I teraz pytanie skoro jest gwint to czy powinienem zaślepić śrubką czy też zostawić żeby wypływała powstająca woda?

Powinno byc zaslepine i wzadnym tlumiku nie widzialem otworu na wydostajaca sie wode.przeicerz jak masz dziurke i piszesz ze wydostaja sie tam spaliny to masz maly "przedmuch" i troszke bedzie "pierdziec".wiec zaslep srubka.A że sypia sie tlumiki to nie wina fachowcow tylko raczej slabej blaszki.
VW=bezawaryjność>>szyk>>styl;)
Jesli ci ta dziurka nie przeszkadzagreg pisze:I teraz pytanie skoro jest gwint to czy powinienem zaślepić śrubką czy też zostawić żeby wypływała powstająca woda?
Mozna by wkręcić tam śrubke, ale znając życie komu bedzie sie chciało kłaśc na glebie i co jakis czas ją odkręcać i spuszczac skondensowana wodę , zresztą po wkreceniu śrubki w krótkim czasie korozja "przyspawa" ją do tłumika i odkręcenie nie bedzie mozliwe
[ Dodano: Wto Kwi 08, 2008 13:39 ]
Miałem tez tłumiki Bosala i w końcowym tłumiku była taka własnie dziurka , owszem jest tam bardzo malutki przedmuch , ale w czym to przeszkadzaslimak20 pisze:Powinno byc zaslepine i wzadnym tlumiku nie widzialem otworu na wydostajaca sie wode
[url=http://www.motostat.pl/vehicle-stats/20938][img]http://www.motostat.pl/user_images/20938/icon5.png[/img][/url]
-
greg
mnie nie chodzi o przeszkadzanie tylko o to że jest gwint a skoro gwint to w jakimś celu - jak na razie zostawiłem dziurkę wolno - w końcu golf 4 tez może mieć jakąś dziurę no nie
[ Dodano: Wto Kwi 08, 2008 1:46 pm ]
[ Dodano: Wto Kwi 08, 2008 1:46 pm ]
czyli w moim jest wszystko okhomsky pisze:Miałem tez tłumiki Bosala i w końcowym tłumiku była taka własnie dziurka
Widocznie w niektorych byly dziury a w innych nie .w MK III mam oryginalny tłumik bosal jest kartka pod spodem "Golf III GTI 2.0/1.6GT" tłumik z roku 2006 .i nie ma tam żadnej dziurki .Ale jak w niektorych bosalach byly wiec niech tam zostana
ciekawe czy taki patent przedluzy zywotnosc tlumika.
VW=bezawaryjność>>szyk>>styl;)