Jak wyciszyc twarda deske??
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Jak wyciszyc twarda deske??
Szukalem ale nie znalazlem dlatego pytam, mam w aucie twarda deche i jak to twarda deska lubi pobrzeczec :/ zlokalizowalem miejsce nas schowkiem jak nacisne tak miedzy kanalami wentylacji na szybe to slychac takie nie wiem co - trzask takie cos, w kazdym razie dzwiek:) i przy szczegolnych obrotach i dolkach wlasnie tam sie tlucze...jak sie tego pozbyc moze ktos to mial...chyba ze jakos z tym zyc i pogodzic sie z tym zagluszajac to radiem
no niestety pogodzic sie i ztym zyc bo nasze dziury robia swoje .dlatego w lepszych wersjach byly miekkie dechy.ten plastik na tych twardych dechach jest okropny i strasznie trzeszczy .pomaga wsadenie pomiedzy uszczelka drzwi a boczkiem deski kawalka werza ogrodowego (taki klinik ) , a w miejscu polaczen pulek dolnych powsadzac gompke.nie wiele to daje bo decha pracuje i bedzie skrzypialo .ale z wyrzej wymienionymi wynalazkami jest o wiele lepiej.p.s posprawdzaj czy masz wszystkie srobki i te metalowe zaczepy na wkrety.
VW=bezawaryjność>>szyk>>styl;)
- Lipek81
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Po pierwsze podokręcaj śruby trzymające dechę, ale uwaga na te śruby na podszybiu - ja je dokręciłem i po jakimś czasie pękły mocowania dechy w tym nmiejscu i teraz to dopiero się tłucze!
Po drugie możesz mieć właśnie pęknięte te mocowania na podszybiu - poznasz to po tym, że cała decha będzie trochę chodziła góra/dół jak nią poruszasz, ewentualnie, jeżeli nie wszystkie mocowania jeszcze pękły, to w niektórych miejscach decha nie będzie się aż tak mocno ruszała.
Następna sprawa to ta ramka gdzie są mocowane przyciski radio i panel nawiewów - sprwdź, czy wszystkie otwory mocujące są całe, czy nie są popękane.
Kolejna rzecz, moim zdaniem jedna z istotniejszych - mocowanie radia. Oryginalne radio mocowane jest zarówno z przodu (trzyma się na tej ramce) jak i z tyłu (jest taki otwór w głębi deski, a w radiu bolec). Problem w tym, że niektorym te tylne mocowanie radia przeszkadzało przy montowaniu innego radia - w związku z tym wycinali to tylne mocowanie i radio pasowało. Tylko teraz radio trzyma się tylko na tej plastikowej ramce, która jest cienka i pod wpływem ciężaru radia cała się wygina i drży.
Po drugie możesz mieć właśnie pęknięte te mocowania na podszybiu - poznasz to po tym, że cała decha będzie trochę chodziła góra/dół jak nią poruszasz, ewentualnie, jeżeli nie wszystkie mocowania jeszcze pękły, to w niektórych miejscach decha nie będzie się aż tak mocno ruszała.
Następna sprawa to ta ramka gdzie są mocowane przyciski radio i panel nawiewów - sprwdź, czy wszystkie otwory mocujące są całe, czy nie są popękane.
Kolejna rzecz, moim zdaniem jedna z istotniejszych - mocowanie radia. Oryginalne radio mocowane jest zarówno z przodu (trzyma się na tej ramce) jak i z tyłu (jest taki otwór w głębi deski, a w radiu bolec). Problem w tym, że niektorym te tylne mocowanie radia przeszkadzało przy montowaniu innego radia - w związku z tym wycinali to tylne mocowanie i radio pasowało. Tylko teraz radio trzyma się tylko na tej plastikowej ramce, która jest cienka i pod wpływem ciężaru radia cała się wygina i drży.
- naprawa, odnowa i budowa od podstaw wiązek elektrycznych (także clean look);
- swapy silników;
- inne nietypowe usługi elektryczne, których warsztaty nie robią, albo biorą za nie kupę kasy :D
BARDZO niskie ceny, staranne wykonanie - szczegóły priv.
- swapy silników;
- inne nietypowe usługi elektryczne, których warsztaty nie robią, albo biorą za nie kupę kasy :D
BARDZO niskie ceny, staranne wykonanie - szczegóły priv.
W starej desce, też twardej, miałem pourywane te śruby w podszybiu, no i trzeszczało tak jak u Ciebie, nawet udało mi się to jakoś zrobić, wyjąłem szybę, podważyłem dechę do góry, w miejsce śrub napchałem kleju do szyb(możesz zrobić to czymś innym, bo klej trochę drogi) i zostawiłem na noc, rano założyłem szybę przejechałem kawałek i cisza jak makiem zasiał
Trochę z tym roboty ale opłacało się
Trochę z tym roboty ale opłacało się
[img]http://img155.imageshack.us/img155/9865/jedzepd6lu6zm8.jpg[/img]
Sprzedam Nokie 5310.
Sprzedam Nokie 5310.
jeszcze jeden pomysł.
rozbierz deskę i złóż ją na nowo stosując silikon pomiędzy łączenia.
u mnie pięknie pomogło na dłuugi czas.
pozdro.
rozbierz deskę i złóż ją na nowo stosując silikon pomiędzy łączenia.
u mnie pięknie pomogło na dłuugi czas.
pozdro.
nie wszystko złoto, co się świeci, nie każdy chłop z widłami to Posejdon.
[url=http://picasaweb.google.co.uk/szyki1/GolfGT]aktualnie: mkII 1,8 RV w US GTI[/url]
[url=http://picasaweb.google.co.uk/szyki1/Golf]ex. mkII 2G z fajnym audio[/url]
[url=http://picasaweb.google.co.uk/szyki1/GolfGT]aktualnie: mkII 1,8 RV w US GTI[/url]
[url=http://picasaweb.google.co.uk/szyki1/Golf]ex. mkII 2G z fajnym audio[/url]
To_mas, to kupuj w sklepie:) chyba wyjdzie podobnie jak z allegro z przesylka:) pozaginasz i elegancko nie bedzie juz sie tluklo (tz jedno mniej):)
[ Dodano: 17 Kwi 2008 12:16 ]
zrobilem cos takiego znalazlem w garazu duza detke wycialem z niej pasek szerokosci 2-3 cm i wsunalem od prawej strony i juz sie nie tlucze przynajmniej takie mam wrazenie:D polecam:) jesli ktos ma cos takeigo a trzeba zagladac gleboko zeby zobaczyc ze cos tam jest wlozone:)
[ Dodano: 17 Kwi 2008 12:16 ]
zrobilem cos takiego znalazlem w garazu duza detke wycialem z niej pasek szerokosci 2-3 cm i wsunalem od prawej strony i juz sie nie tlucze przynajmniej takie mam wrazenie:D polecam:) jesli ktos ma cos takeigo a trzeba zagladac gleboko zeby zobaczyc ze cos tam jest wlozone:)