golf III variant 1.9 TDi pytanie
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
golf III variant 1.9 TDi pytanie
mam pytanko, czy u was tez cos tak lekko brzeczy w okolicach 1100-1300 obrotow, np przy ruszaniu, lub bardziej na 2 biegu, jak auto dostanie wiecej obrotow to brzeczenie mija...
co to moze byc???
co to moze byc???
dosłownie wszystko
musisz sam dojśc - poogladaj i posłuchaj wydech - bardzo czesto pada łacznik elastyczny miedzy katem, a kolektorem, pod wpływem sadzy usztywnia się i nie spełnia swoich zadań. Inna przyczyna moze byc źle siedzący silnik - szczególnie po dzwonie który gdzie ś przenosi drgania na bude.
A tak wogóle witamy wśród szczęsliwych tropicieli drgań w TDI

musisz sam dojśc - poogladaj i posłuchaj wydech - bardzo czesto pada łacznik elastyczny miedzy katem, a kolektorem, pod wpływem sadzy usztywnia się i nie spełnia swoich zadań. Inna przyczyna moze byc źle siedzący silnik - szczególnie po dzwonie który gdzie ś przenosi drgania na bude.
A tak wogóle witamy wśród szczęsliwych tropicieli drgań w TDI

Pozdor
Corvax | A4 1.8tQ BEX | MK7 Alltrack 1.8TSI CJSB
Corvax | A4 1.8tQ BEX | MK7 Alltrack 1.8TSI CJSB
-
- VW Baron
- Auto: Szukam... i NC700X
Najlepszym wyjsciem jest rozebranie autka na czesci pierwsze i ponowne ale staranne zlozenie z powrotem eliminujac przy okazji napotkane problemy.. Gdybym mial garaz to by i czas sie znalazl.. 10 lat wstecz ojciec sprowadzil BX, wtedy robilo sie to na skladaka, autko zostalo rozebrane, poprawione i zlozone i przez 7 lat oprocz oleju, filtrow i tylniego tlumika nic nie robione. Kolejny wlasciciel jezdzi wciaz zadowolony...
Pozdro
Gitner
Pozdro
Gitner
2004 - 2010 był MK3 Variant . . . od 2010 jest Variant służbowy . . .
Wykres 1Z seria + R
FAQ - Tempomat za grosze !!!
Wykres 1Z seria + R
-
- VW Baron
- Auto: Szukam... i NC700X
Ja sobie tam marze ze kiedys to bedzie moje hobbyPuki pisze:Dobry sposób ale trzba mieć duużżżżo czasu i drugie auto zastępcze

Pozdro
Gitner
2004 - 2010 był MK3 Variant . . . od 2010 jest Variant służbowy . . .
Wykres 1Z seria + R
Wykres 1Z seria + R