Temperatura wody?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Temperatura wody?
Witam mam pytanie, mianowicie jaka powinna byc temp ? Dochodzi mi do 80 stopni i nie chce dalej grzać - powinno byc bodajze 90 - czy to wina termostatu ? Moze to byc przyczyna wiekszego spalania?
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
watpie czy przyczyną wiekszego spalania. niby jest taka teoria ale ze swojego doswiadczenia wiem ze nie.
metod jest pare, ale tak zebys sie nie pobrudzil, to zapal i stój w miejscu. jak dobije do 90 to termostat. jak stanie na 80 i nic to czujnik temp wody
[ Dodano: 07 Kwi 2008 20:00 ]
ale czujnik moze byc przyczyna. bo jak pokazuje cuda to nie wiadomo jakie dane ida do komputera itp itd
metod jest pare, ale tak zebys sie nie pobrudzil, to zapal i stój w miejscu. jak dobije do 90 to termostat. jak stanie na 80 i nic to czujnik temp wody
[ Dodano: 07 Kwi 2008 20:00 ]
ale czujnik moze byc przyczyna. bo jak pokazuje cuda to nie wiadomo jakie dane ida do komputera itp itd
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
co ty. mi tam palil to samo jak mk3 tak i mk1
a poza tym to czujnik wysyla do kompa a nie termostat. zalezy tez ile wiecej spala. jak 3 l to wyobraz sobie ze czujnik daje sygnal ze woda ma temp -40 i wali dawke jak szalony. a to ze masz wode zimniejsza o pare st to jest błacha róznica.
jesli temp stoi ci na 80 i nic wiecej to czujnik
a poza tym to czujnik wysyla do kompa a nie termostat. zalezy tez ile wiecej spala. jak 3 l to wyobraz sobie ze czujnik daje sygnal ze woda ma temp -40 i wali dawke jak szalony. a to ze masz wode zimniejsza o pare st to jest błacha róznica.
jesli temp stoi ci na 80 i nic wiecej to czujnik
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
ja taj obstawiam. zlegal mi taki to niedawno sprzedalem za 10zl...
spróbuj pozyczyc od kogos chocby na jakims spocie/zlocie. u nas np mozna polegac na chlopakach z vwgolf.pl
spróbuj pozyczyc od kogos chocby na jakims spocie/zlocie. u nas np mozna polegac na chlopakach z vwgolf.pl
Ostatnio zmieniony pn kwie 07, 2008 20:21 przez Darcyn, łącznie zmieniany 1 raz.