Potrzebuje schematu pompki zamka centralnego

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

krzychko
Nowicjusz
Nowicjusz

Potrzebuje schematu pompki zamka centralnego

Post autor: krzychko » pn kwie 07, 2008 19:54

Witam.
chyba padla mi pompka. wczesniej raz dzialala raz nie. jak sprawdzalem podając +12 na kabel szary lub zielony to dzialala, a teraz tylko przekaznik pstryka a pompka ani rusz.
Czy jakbym chcial sprawdzic silniczek czy jest OK to mozna podac na niego 12V?

Pozdrowienia,
Krzychko

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » pn kwie 07, 2008 20:07

czerwono czarnym (nie czarno czerwonym -chodzi o szerokość pasków barwnych) ma dochodzić plus i brązowym masa. Sprawdź to najpierw we wtyczce. Silnik jest na 12v więc oczywiście że mozesz tak sprawdzić

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

krzychko
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: krzychko » pn kwie 07, 2008 20:23

tak, sprawdzalem juz wczesniej, temat poruszany byl pare tyg. temu. a przed chwila sprawdzalem silniczek no i nie dziala. kabla żółtego i czarnego nie odlutowywalem od niego. czy juz nic nie da sie zrobic z silnikiem? bo przewijac to chyba nie warto??

Pozdrowienia,
Krzychko

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » pn kwie 07, 2008 20:44

Chyba nie warto się bawić w przezwajanie. Nie wiam jak on dokładnei wygląda i czy jest w miarę łatwo rozbieralny, ale szczotki można by spróbować zmienić. Może to by wystarczyło.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

krzychko
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: krzychko » pn kwie 07, 2008 21:04

dookola jest taka obudowa przykrecana na 3srubki i jak rozebralem to sa takie czarne 4ry tylko nie polaczone zadnym przewodem, tego jeszcze nie widzialem. a jak to szczotki to skad dostane nowe? wysle zaraz fotke.

[ Dodano: 07 Kwi 2008 21:19 ]
juz wiem to nie sa szczotki tylko to jest takie cwane "smigielko" co pompuje powietrze z luznymi palikami a zmylilo mnie ze jest czarny pyl gdyz to sie ściera. fotek niestety nie dolącze.
bede musial chyba kupic nowa pompke.
Czy mozna dostac nową pomkę, produkują jeszcze bo mam 1HO 962 257.

Pozdrowienia,
Krzychko

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » pn kwie 07, 2008 21:28

kolego nikt takich rzeczy nie kupuje w ASO, to się kupuje na szrocie albo w necie http://allegro.pl/search.php?string=1HO+962+257, zwróć uwagę na ilość pinów w pompce, żeby były takie jak w starej

krzychko
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: krzychko » pn kwie 07, 2008 22:27

wiem wiem ze na alegro lub szrocie. juz patrzylem na allegro. myslalem o nowej bo znajomy z niemiec wozi czesci. ciekawo czy tam drogo.
Wielkie dzieki za pomoc.

Pozdrowienia,
Krzychko

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”